Gemist: Moeilijk MJ-avondje met Leaving Neverland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gemist: Moeilijk MJ-avondje met Leaving Neverland

Gemist: Moeilijk MJ-avondje met Leaving Neverland

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

In Leaving Neverland vertellen Wade Robson en James Safechuck over de periode waarin ze door Michael Jackson misbruikt werden. De controversiële documentaire werd gisteren uitgezonden in Nederland.

Het was een lange zit; ruim vier uur, en na de monsteruitzending was nog steeds niemand wijzer. Wade Robson en James Safechuck leken erg authentiek, hoewel sommige gedeeltes van hun verhalen inmiddels alweer in twijfel worden getrokken. Hoe de vork precies in de steel zat lijkt inmiddels niet meer te achterhalen, maar dat hier levens verwoest zijn staat wél vast.

Vóóraf stonden Michael Jackson-fans te protesteren, en op social media bezig waren om de documentaire in twijfel te trekken. De familie van MJ probeerde Leaving Neverland al tegen te houden, en de makers van The Simpsons denken genoeg te hebben gezien: hun aflevering met Jackson hebben ze teruggetrokken.

Leaving Neverland

Leaving Neverland trok ruim 600.000 kijkers. De ‘voor- en nabeschouwing’ met Janine Abbring, die voornamelijk interessant was door de aanwezigheid van psycholoog, en expert op het gebied van seksueel misbruik, Iva Bicanic trok rond de 400.000 kijkers. Het commentaar en de opmerkingen van Bicanic gaven de kijker context over de verhalen van Robson en Safechuck.

Hoewel er wereldwijd veel om de Michael Jackson-documentaire te doen is, viel het qua kijkcijfers dus een beetje tegen. Leaving Neverland kwam niet verder dan een zestiende plek op de lijst van meest bekeken programma’s. Op nummer één stond… The Voice Kids, met bijna 1,5 miljoen kijkers. Deze grap koppen we vandaag maar even níet in.

De hele documentaire is terug te zien op de site van de VPRO. Zet wel wat zoutjes klaar, want zoals gezegd is het een hele zit. Als je tenminste nog wat door je keel krijgt, na de bizarre, aangrijpende verhalen.

Lees verder