Christopher Meloni in Law & Order: SVU

Veronica Superguide logo
Christopher Meloni in Law & Order: SVU

Law & Order: SVU-spin-off rond Elliot Stabler

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Een echte publieksfavoriet keert terug in de wereld van Law & Order: Special Victims Unit. Elliot Stabler (Christopher Meloni) krijgt zijn eigen spin-off!

Volgens Deadline werkt NBC aan een nieuwe serie in het Law & Order-universum. Er wordt gewerkt aan een dertiendelig seizoen dat draait om Elliot Stabler. Christopher Meloni keert terug om deze geliefde rechercheur te spelen. In de spin-off geeft Stabler leiding aan de afdeling Georganiseerde Misdaad van de politie.

Elliot Stabler was in de eerste twaalf seizoenen van Law & Order: Special Victims Unit een belangrijk personage. Sterker nog, samen met Olivia Benson (Mariska Hargitay) was de rechercheur één van de hoofdpersonen. De spanning tussen de meegaande Benson en de cynische Stabler was een belangrijk onderdeel van de misdaadserie.

Film1 staat open: Deze 5 (Oscar)films moet je niet missen!

Law & Order

Meloni verliet de Special Victims Unit na twaalf seizoenen abrupt; zelfs zó plotseling dat er geen echt afscheid werd genomen. Elliot Stabler had tussen twee seizoen in ‘ontslag genomen’. Meloni speelde daarna in True Blood, The Handmaid’s Tale én in het knotsgekke Happy! Fans van SVU hebben er bijna tien jaar later nog steeds moeite mee.

Law & Order: SVU werd onlangs nog eens met drie seizoenen verlengd. Daarmee is het één van de langstlopende series ooit! Bedenker Dick Wolf sloot een contract tot 2025 met NBC om series te blijven maken en deze nieuwe spin-off is hoogstwaarschijnlijk onderdeel van deze deal.

Lees verder