Kopen zonder Kijken-stel ontmoedigd: ‘Ik heb er niet zoveel zin meer in’

Kopen Zonder Kijken Dyan Vera

Vera en Dyan wonen in een piepklein appartementje in Amsterdam-Oost. Ze houden van hun Amsterdamse leventje, maar zouden tóch graag groter wonen. Dat betekent toch al snel buiten de stad gaan kijken. 

Keiharde concessies

Maar Kopen zonder Kijken zou Kopen zonder Kijken niet zijn als er geen keiharde concessies bij zouden horen. Alleen het probleem bij Vera en Dyan zit nét een beetje anders. Ze hebben eigenlijk geen idee waar ze nou precies naar op zoek zijn. En waar de woning precies moet liggen. Dat maakt de zoektocht nou niet echt makkelijker. “Jullie schieten met hagel”, zegt Alex tegen de vrouwen. Hij legt uit dat hij er geen zin in heeft om achteraf te moeten horen dat het huis eigenlijk toch niet is wat ze zoeken. “Ik ga jullie geld uitgeven!”

Uiteindelijk komen ze uit op een eengezinswoning van minimaal 90m2, minimaal drie slaapkamers, een zonnige tuin op het zuiden, een ruime achterom voor de motoren en dat ergens in Zwanenburg, Castricum, de Zaanstreek, ergens tussen Amsterdam en Heiloo voor 375.000 euro.

‘Ik raak wel een beetje ontmoedigd’

Maar het wil maar niet vlotten. Zelfs na het verhogen van het budget is er na een jaar nog geen woning. Alex moet dus een bezoekje brengen aan de dames. Hij wil dat ze met concrete wensen komen, anders krijgen ze de opdracht terug. Er moet dus iets van de wensenlijst worden gestreept.

Vera is niet blij met het nieuws. “Ik word hier een beetje pissig van, omdat ik gewoon weg wil uit die postzegel in Amsterdam. Ik raak wel een beetje ontmoedigd. Ik heb er niet zoveel zin meer in. Ik baal er wel erg van, dat durf ik wel te zeggen.”

De laatste strohalm

Nog één laatste keer wordt het wensenlijstje bijgesteld en wordt het budget verhoogd naar 470.000 euro. En dan lukt het Alex eindelijk om een pareltje in Castricum te kopen. Nog voordat de woning verbouwd is, zijn de dames enthousiast. Maar na de verbouwing zijn ze écht heel blij, “Morgen zullen we ons afvragen in welk hotel we zijn beland. We zijn lucky bastards!”

Lees hier alles over de beste momenten van Kopen Zonder Kijken

Kopen zonder Kijken is iedere maandag om 20.30 uur te zien op RTL 4.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.