• BN'ers
  • Ophef

Roos uit Kopen Zonder Kijken doet boekje open over kandidatenbudget

Roos Reedijk Kopen Zonder Kijken

Kopen Zonder Kijken-styliste Roos Reedijk neemt wat onduidelijkheid weg over het beruchte kandidatenbudget van het hit-huizenprogramma, dat steeds op magische manieren nóg hoger kan. Wat blijkt? De Kopen Zonder Kijken-kandidaten geven nóg meer geld uit.

Het is elke week bijna vaste prik op de Kopen Zonder Kijken-bingokaart: extra budget. Kandidaten toveren vaak toch opeens meer knaken uit de hoge hoed - al dan niet nadat bouwkundige Bob erom smeekte. Stiekem betalen de huizenzoekers nóg meer geld dan het programma duidelijk maakt, zo legt de veelbesproken interieur-godin Roos uit in de nieuwste RTL Boulevard Reality Podcast.

Roos en haar interieur

Er speelt toch wat onduidelijkheid rondom dat beruchte budget. Het bedrag dat wij als kijkers te zien krijgen, blijkt alleen bedoeld voor de aankoop en de verbouwing van het droomhuis. Wanneer Roos helemaal los mag gaan met marmeren keukenbladen, greeploze keukenkastjes en planten in de badkamers, blijkt ze - houd je vast - uit een heel ánder budget te putten.

Extra budget voor Roos

Roos' interieur-werk moet uit een los budget gedaan worden, zo blijkt. "Mijn budget komt niet uit het bouwdepot. Dus daar spreek ik gewoon seperaat mee af met de kandidaten. 'Wat hebben jullie zelf?', 'wat willen jullie meenemen?' en 'wat hebben jullie nodig?'" Roos kijkt dan samen met die kandidaten hoeveel geld ze aan haar willen geven voor een nieuw interieur.

Kopen Zonder Kijken is elke maandag om 20.30 uur te zien op RTL 4 en vooruitkijken kan via Videoland.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.