Kopen Zonder Kijken-kijkers begrijpen niets van deelnemers: 'Waarom?!'

Hein en Quirine ruilen Amsterdam in voor de Brabantse gezelligheid, maar de zoektocht naar een huis verloopt op z'n zachtst gezegd niet soepel. Cue het Kopen Zonder Kijken-team. Het is weer een aflevering die brengt wat we gewend zijn van het programma en daar hoort verbazing bij de kijkers natuurlijk ook bij.

KZK
© RTL

Hein en Quirine beginnen hun Kopen Zonder Kijken-avontuur met een heldere missie. De twee weten wat ze willen (al komen ze daar onderling soms niet uit) en ruilen hun huurhuisje in de Amsterdamse Pijp maar al te graag in voor Brabant. Dat heeft een simpele reden: het stel komt uit het zuiden en willen terug naar hun roots. En Hein is overigens niet 'die hippe Amsterdammer' waar iedereen hem voor aan zag.

Amsterdam - Vught

Concessies en een hoger budget later, is er dan ook een prima huis in Vught gevonden. Daar zijn de twee hartstikke gelukkig mee. Tijdens de opnames blijkt dat Hein in de tussentijd nog is begonnen aan een nieuwe baan in - ahum - Amsterdam. Dat wordt een lange rit. Daar zitten de twee niet zo mee, want hoewel ze het hoofdstuk Amsterdam af gaan sluiten, is de stad nog lang niet van ze af. Overigens zit er natuurlijk behoorlijk veel tijd tussen het kopen van het huis en de daadwerkelijke verhuizing...

Waarom?!

Kijkers verbazen zich enorm over het feit dat de twee nog aan het werk zijn in Amsterdam terwijl alles in hun lijf schreeuwt om Brabant. "Ze willen naar Brabant en hij heeft net een nieuwe baan in Amsterdam?", schrijft een kijker op Twitter. De logica is misschien ver te zoeken. "Waarom dan?!", schrijft een andere kijker. Maar als we Kopen Zonder Kijken inmiddels wel een beetje kennen, begrijpen kijkers dat die logica er soms gewoon niet hoeft te zijn. 

Niets missen? Blijf op de hoogte van al het Kopen Zonder Kijken-nieuws via onze overzichtspagina!

Kopen Zonder Kijken zie je elke maandagavond om 20.30 uur op RTL 4.