Mr. Bean

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Mr. Bean
Brandende Vraag

Komt Mr. Bean ooit nog terug?

|
|

Laatste update:

Het is misschien wel een van de meest iconische typetjes in komedieland: Mr. Bean. En tóch moeten we dit heerlijke, grappige personage al een hele tijd missen. Komt Mr. Bean ooit nog terug?

Olympische Spelen

Olympische Spelen, 2012: dat was de laatste keer dat we Mr. Bean in actie zagen. De komedieserie was vanaf 1990 op de buis, maar stopte alweer in 1995. Een extra grote verrassing dat het typetje van Rowan Atkinson plots achter de synthesizer zat en daarna ook nog eens Britse topsporters wist te verslaan. 

Geen comeback?

Na heel wat jaren vol flauwe grappen van het bijzondere personage, was Rowan er zelf wel klaar mee. In een interview met Graham Norton zegt de komedieacteur dat hij de comeback van Mr. Bean niet zo snel ziet gebeuren. ''I doubt he will ever reappear. There does come a point when you've done all you can.”

Het ziet er ook niet naar uit dat de 67-jarige acteur de rol ooit nog gaat oppakken. In een gesprek met Radio Times hint Rowan op het. feit dat Mr. Bean geen comeback zal gaan maken.  Sterker nog: de komedieacteur vond Mr. Bean helemaal niet zo leuk om te spelen. ''I don't much enjoy playing him. The weight of responsibility is not pleasant. I find it stressful and exhausting, and I look forward to the end of it.'' Oei.  

Animatie

Tóch lijkt het Mr. Bean-hoofdstuk niet helemaal afgesloten te zijn. In 2002 verscheen de geanimeerde versie van Rowans typetje in een serie en dat werd tot 2019 uitgezonden. Tijd voor nieuwe kansen dus! Mr. Bean keert namelijk wel weer terug in zijn geanimeerde vorm, mét Rowan die de stem inspreekt. Gelukkig kan de acteur nog wel de energie opbrengen om dat met beide handen aan te pakken. Wanneer de animatiefilm verschijnt, is nog vrij onduidelijk. 

Man vs bee

We moeten Mr. Bean dan wel missen, maar de hilarische acteerklussen van Rowan Atkinson niet! Zo speelt de acteur nu in de Netflix Original Man vs Bee (check hier onze recensie). Maar er staat ook nog meer leuks op de planning voor Rowan; zo is hij onderdeel van de cast van Wonka, de prequel van Willy Wonka & The Chocolate Factory. Dat mocht ook wel weer, want het bleef een hele tijd stil rondom de acteur. Er waren zelfs geruchten dat hij zou zijn overleden

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder