Rowan Atkinson

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Rowan Atkinson
Brandende Vraag

Waarom was Rowan Atkinson zo lang uit de spotlights verdwenen?

|
|

Laatste update:

De hilarische Mr. Bean of de onhandige spion Johnny English; we moeten de grappige alter ego's van acteur Rowan Atkinson al een hele lange tijd missen. Die tijd is ten einde, want we kunnen de komedieacteur vanaf vandaag zien schitteren in de Netflix Original Man vs Bee. Maar waarom is Rowan Atkinson zo lang uit de spotlights weggebleven?

Een serie over ruzies met een bij? Er is geen enkele komedieacteur die dit vreemde verhaal beter kan vertellen dan Rowan Atkinson. Het klinkt natuurlijk heel kneuterig en vrij bizar, maar Netflix vond het wel negen afleveringen waard met Rowan in de hoofdrol. 

Geen Mr. Bean

Het is alleen maar fijn dat we Rowan nog onder de setlampen kunnen zien in deze serie, want als Johnny English of Mr. Bean keert hij helaas niet meer terug. ''Ik betwijfel of Mr. Bean ooit nog zal verschijnen'', vertelde de 67-jarige acteur aan Graham Norton in 2018. Dat hebben we sindsdien ook niet meer gezien...

Met pensioen

En het heeft eventjes geduurd voordat Rowan weer op onze schermen mocht verschijnen, want sinds 2018, na de laatste Johnny English-film, heeft hij nauwelijks iets met de filmwereld gedaan. De laatste keer dat we hem zagen schitteren als Mr. Bean was in 2012, tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Maar daar bleef het dan ook echt bij. En nog een gemiste kans voor Rowan: hij sloeg de rol van Voldemort in de Harry Potter-reeks namelijk af

Dood?

Fans schrokken even flink in 2017 toen er berichten naar buiten kwamen over een vermoedelijk auto-ongeluk waar Rowan bij betrokken zou zijn geweest. Er gingen regelmatig geruchten rond dat Rowan zou zijn overleden, zo zou hij ook zelf een einde aan z'n leven hebben gemaakt. Twitter verklaarde hem 'dood' en daardoor werd Rowan slachtoffer van fake news. Niets van waar dus gelukkig!

Wonka

Hij lijkt met deze rol in de Netflix Original terug te gaan naar zijn 'roots', maar er staan daarnaast nog meer leuke films voor Rowan op de planning! Zo is bekend dat hij onderdeel uitmaakt van de cast van Wonka, de prequel van Willy Wonka & The Chocolate Factory. Of zijn rol betekent dat onze lachspieren weer wat te verduren krijgen, is nog niet bekend. Maar een film met Rowan Atkinson is altijd wel hartstikke fijn!

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder