Komt er nog een La Casa de Papel seizoen 6?

La Casa de Papel
© Netflix

De laatste afleveringen van La Casa de Papel zijn nu te zien op Netflix, dus je kunt al weten hoe de Netflix-hit afloopt…  Als LCDP tenminste afgelopen is! Kunnen we nog rekenen op een nieuw seizoen, of is de spannende misdaadserie nu écht ten einde?

In de laatste afleveringen van La Casa de Papel zien we hoe de bende van crimineel genie 'El Profesor' het opneemt tegen een gevaarlijke militaire eenheid. In de eerste helft van het slotseizoen kregen we al een voorproefje, met dodelijke gevolgen voor één van de Spaanse gangsters.

La Casa de Papel seizoen 6?

Over een nieuw seizoen van La Casa de Papel is officieel nog niets bekend. Hoofdrolspeler Álvaro Morte heeft wel aangegeven dat híj in elk geval voorlopig klaar is als ‘El Profesor’. In een interview met Variety geeft hij aan dat hij enorm dankbaar is voor zijn doorbraak in La Casa de Papel, maar dat het (voorlopig) even klaar is met de Spaanse megahit. “Ik hoop dat ik in de toekomst weer terug mag keren als De Professor, maar de komende tijd wil éven wat andere dingen doen.” Zoals een hoofdrol spelen in de geweldige nieuwe fantasyserie The Wheel of Time, bijvoorbeeld!

De bedenker van LCDP, Alex Pina, zweert dat het vijfde seizoen van de serie het laatste is. Volgens hem gebeuren er in de finale van de serie zó veel drama’s dat een écht vervolg niet eens meer mogelijk is.

‘Stoppen op het hoogtepunt’

In een interview met Esquire vertelt Pina dat het einde van La Casa de Papel “33 keer herschreven is.” Volgens Pina is het slot “perfect, maar ook enorm pijnlijk.” “Het is enorm moeilijk om met de serie te stoppen, maar we hebben altijd gezegd dat we wilden stoppen op het hoogtepunt.” Het klinkt dus allemaal behoorlijk definitief, maar zeg nooit nooit.

In onze recensie van het eerste deel van La Casa de Papel seizoen 5 vonden we al dat de serie inmiddels wel héél hard tegen de grenzen van de geloofwaardigheid aanbeukt. Omdat de show naar een spectaculair einde toewerkt is dat niet zo’n punt, maar als dit nog een paar seizoenen door zou gaan werd La Casa de Papel eerder bespottelijk dan spannend. Het is een prima moment om de stekker eruit te trekken, al is het maar voor een paar jaar.

Maar wél een La Casa de Papel spin-off!

Op een direct vervolg op La Casa de Papel hoeven we dus even niet te rekenen maar dat betekent niet dat de serie helemaal stopt. Netflix heeft bekendgemaakt dat er sowieso een spin-off verschijnt over ieders favoriete psychopaat: Berlín!

Over het verhaal van deze nieuwe serie is nog niets bekend, maar acteur Pedro Alonso doet hoogstwaarschijnlijk mee. LCDP-fans weten dan meteen dat de spin-off waarschijnlijk een soort prequel is. In de eerste helft van het laatste seizoen La Casa de Papel zat al een aflevering waarin Berlin en zijn handlangers een ingewikkelde kraak zetten. De episode stond grotendeels los van de rest van de serie, maar was zeker één van de hoogtepunten van het seizoen.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

종이의 집

Tot slot komt er sowieso nog een Koreaanse remake van La Casa de Papel aan. De hoofdrol in de serie is voor Hae-Soo, die bekend werd als Cho Sang-Woo in de recente wereldhit Squid Game.

De laatste (?) afleveringen van La Casa de Papel zijn vanaf nu te zien op Netflix. Ben je er al doorheen? Dan vind je hier een lijstje met prima alternatieven!