Samenzwevers

Veronica Superguide logo
Samenzwevers

Samenzwevers: complotdenkers verbijsteren kijkers

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Tijdens de coronacrisis ontstond er een clubje mensen dat de meest wilde ideeën geloofde én verspreidde. Volgens documentairemaakster Sunny Bergman komen deze figuren vaak uit de ‘spirituele wereld’ en 'New Age'-kringen, en ze besloot een groep mensen te interviewen. Kijkers wisten zich geen raad met de bizarre uitspraken van deze Samenzwevers.

Pratende aardbei: Trump is okee!

Bergman ondervroeg onder anderen een ‘holistisch consultant’, gezondheidscoaches én mensen die enorm tegen de lockdown zijn. Hun redenen liepen nogal uiteen: Sommige vonden dat het coronavirus helemaal niet bestond, terwijl anderen dachten dat het gemáákt was om iedereen in een slaaf te veranderen. Filemon Wesselink dook ondanks ook al in de wereld van de complottheorieën, waardoor mensen hun onderkaak soms moesten oprapen van de vloer.

Het dubieuze hoogtepunt van de documentaire was een ‘vegan gids’ die de meest waanzinnige complottheorieën uit de doeken deed. Terwijl, dames en heren, ze verkleed was als een aardbei.

Samenzwevers: complotdenkers verbijsteren kijkers

Kijkers van Samenzwevers moesten enerzijds lachen om deze spiritueel verlichte dwaallichten, maar werden er ook ongemakkelijk van.

Samenzwevers

Deze week werd bekendgemaakt dat de coronamaatregelen binnenkort weer een beetje verlicht worden. Vanaf 5 juni kun je o.a. naar deze films kijken in de bioscoop. Dat gaan we zeker doen, ondanks deze ergernissen!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder