Khalid Kasem: 'Vooraf geen afspraken met Tom Egbers over interview'

Op het veelbesproken interview met Tom Egbers bij Khalid & Sophie kwam de nodige kritiek. Ook bij RTL Boulevard zijn ze kritisch, al blijkt wel dat er vooraf geen beperkingen zijn opgelegd door Tom Egbers.

Tom Egbers bij Khalid & Sophie

De uitzending van Khalid & Sophie waarin Tom Egbers zijn kant van het NOS Sport-verhaal kwam vertellen, leverde de talkshow recordkijkcijfers op. Maar het leverde ook veel kritiek op. Zowel Angela de Jong als Johan Derksen vonden het onverstandig, zeiden ze gisteravond bij Jinek en Vandaag Inside. Volgens Angela bevestigde zijn optreden alleen maar het verhaal in De Volkskrant. Dat gevoel overheerste ook bij RTL Boulevard-deskundige Aran Bade.

Pijnlijk

Aran vond het vooral pijnlijk om naar te kijken. Tom zat volgens Aran nog erg hoog in z'n emotie, waardoor het onverstandig was om daar nu al te gaan zitten. Daardoor werd eigenlijk het beeld uit De Volkskrant bevestigd. "Ik zag een man die onderdeel uitmaakte van een giftige cultuur, een cultuur waarin vrouwen zich niet veilig voelden."

Liever bij Eva

Ook de keuze om juist bij Khalid & Sophie vond Aran niet handig. Tom had zelf contact opgenomen om daar aan tafel te gaan zitten. "Je moet nooit je eigen beul kiezen." Beter was het geweest als Eva Jinek het interview had gedaan, die zelf de omgeving bij de NOS ook kent. En daarbij was ze waarschijnlijk beter in staat geweest om kritische vragen te stellen, denkt Aran.

Beetje zoenen?

Ook vindt Aran het twijfelachtig of er inderdaad alleen maar sprake is geweest van zoenen, wat ook door de andere Boulevard-persoonlijkheden wordt betwijfeld. Al was Frank Dane onder de indruk van de Tom Egbers die hij gister zag. "Ik vond 'm juist wel sympathiek overkomen. Van mij mag hij morgen zo weer Studio Sport presenteren."

Geen afspraken vooraf

Er is vanuit Boulevard ook nog contact geweest met Khalid Kasem, om te vragen naar de gemaakte afspraken. Mochten er bepaalde dingen niet besproken worden bijvoorbeeld? Maar die waren er eigenlijk niet. Khalid: "Er zijn geen afspraken gemaakt. Het ls goed als iedereen zelf een oordeel vormt over het gesprek en wat er gezegd is. Volgens mij spreekt het interview voor zich."

Voorlopig niet op tv

Toms optreden bij Khalid & Sophie was eigenlijk de enige uitzondering op de aankondiging dat hij voorlopig niet op tv te zien zal zijn, zolang het onderzoek bij de NOS nog loopt.

RTL Boulevard zie je dagelijks om 18:30 uur op RTL 4. Khalid & Sophie is op werkdagen om 19.00 uur te zien op NPO 1.