Tom Egbers komende maanden niet aan het werk voor NOS Sport

Presentator Tom Egbers werkt de komende maanden niet voor NOS Sport, zo maakt zijn werkgever vrijdag bekend. Dit heeft de presentator in goed overleg met de directie besloten.

Tom Egbers bij NOS Studio Sport

Tom doet dat "om zo ruimte te geven om de vragen te beantwoorden die de voorbije periode zijn ontstaan", aldus de NOS. Eerder maakte de NOS al bekend dat hij voorlopig niet op tv te zien zal zijn.

Wangedrag

Vorige week kwam door een artikel van de Volkskrant wangedrag op de redactie van NOS Sport aan het licht. Tom werd genoemd als een van de personen die grensoverschrijdend gedrag had vertoond. De presentator had een relatie met een stagiaire en zou haar voor lange tijd hebben gepest. Egbers heeft hiervoor spijt betuigd. Zijn vrouw, Janke Dekker, gaf een interview over de situatie en zei dat de minnares van Tom niet accepteerde dat het uit was.

Vervanger

Het is niet duidelijk wie de presentator gaat vervangen bij Studio Sport Eredivisie. Afgelopen zonda nam Gert van ’t Hof zijn werkzaamheden over. Collega Jack van Gelder is betrokken bij twee incidenten die zijn gemeld bij de vertrouwenspersoon van NOS Sport, maar hij is nog gewoon te horen als commentator bij het programma Marble Mania van Talpa.

Bron: ANP/Veronica Superguide