‘K2 zoekt K3 was collectieve wanprestatie’

Door Redactie
K2 Zoekt K3

Columnist Rob Goossens gaf K2 Zoekt K3 een eerlijke kans… Méér dan eerlijk: hij wilde pas oordelen zodra de finale van de zoektocht erop zat. “God, wat zat ik er naast.”

Goossens, die zelf binnenkort vader wordt, volgde K2 Zoekt K3 omdat hij een beetje in de gaten wilde houden waar hij over een paar jaar mee te maken krijgt. Dankzij K2 Zoekt K3 ziet hij de toekomst een stukje rooskleuriger in.

“K2 Zoekt K3 voelt als een kantelpunt. Het was geen spannende tv en tot overmaat van ramp waren er aan het eind meer kijkers boos dan blij.” Vooraf werd gemeld dat de ‘nieuwe K3’ best wel eens een jongen of non-binair persoon kon zijn, maar tijdens de uitzending bleek dat erg voorbarig. Uiteindelijk stond er geen enkele jongen in de finale!

Volgens Goossens was het niveau van K2 Zoekt K3 soms te gênant voor woorden. “Vooral het commentaar op de Nederlandse Luca was lachwekkend: met zijn 1,96 meter was hij volgens Gert Verhulst te lang. Maar als er nou één aspect is waar je al bij de voordeur op kunt selecteren… Of had Gert gedacht dat Luca, tegen de tijd dat hij de kwartfinale zou halen, zijn bovenbenen een centimeter of 20 zou laten inkorten?”

Volgens Goossens stond eigenlijk al vast dat nieuwe K3 een jonge meid van begin 20 zou worden. “Die vindt hij zelf nu eenmaal het leukst.”

Lees het in Veronica Superguide

K2 Zoekt K3 werd gewonnen door Julia, die van de zenuwen wat… opstartproblemen had als kersvers tieneridool. Kijkers van de finale lagen dubbel om K3’ster Marthe, die niet aanwezig kon zijn vanwege een coronabesmetting: een beeldscherm met de zangeres werd het hele podium over geduwd.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

De hele column van Rob Goossens lees je in Veronica Superguide. Daarnaast vertelt Carlo Boszhard over het voorlopige einde van De TV Kantine, praten vriend en vijand over TV-diva Eva Jinek én nemen we een kijkje achter de schermen bij De Slimste Mens. Veronica Superguide ligt vanaf vandaag in de winkel.