Eva Jinek: ‘TV-diva’ of ‘absolute narcist’?

Door Redactie
Eva Jinek: ‘TV-diva’ of ‘absolute narcist’?

Eva Jinek presenteert haar eigen talkshow op RTL4. Ze maakte de overstap van KRO-NCRV naar RTL, ontving een vorstelijk salaris én kreeg elk jaar 6 maanden vrij. In Veronica Superguide geven vrienden én vijanden van Eva Jinek hun gepeperde mening.

Eva Jinek liep stage bij Charles Groenhuijsen, toen Amerika-correspondent bij de NOS. Groenhuijsen noemt Jinek ‘ijverig’, en ‘een echte doorzetter’. Jinek deed het prima op haar stage en Groenhuijsen hielp haar een beetje om een baan te krijgen bij de buitenlandredactie van het NOS Journaal. Dat ze het zó ver zou schoppen had Groenhuijsen ook weer niet verwacht: “Ik heb in Eva nooit een talkshowkoningin gezien. Sterker nog, ik zag niet eens een presentatrice in haar.”

Vriend en vijand over Eva Jinek

Jort Kelder denkt dat Jinek misschien iets te snel tot talkshowhost werd gebombardeerd, maar “ik bewonder haar onverkort.” Datzelfde kan niet gezegd worden van Jan Roos, die in 2017 totaal door de mangel gehaald werd door Eva. “Ik kwam daar in een totaal geregisseerde slachtpartij.” Volgens Roos was Jinek ‘al lang van de buis gehaald als ze een man was’ en noemt hij haar ‘een absolute narcist’.

Verliefd op Eva Jinek

DWDD-huisdichter Nico Dijkshoorn meldt een beetje verliefd te zijn op Eva Jinek, en dat heeft te maken met de manier waarop ze haar (toen nog) vriend Freek Vonk belachelijk maakte op een DWDD-feestje. “Die relatie heeft daarna niet lang meer geduurd.”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

In Veronica Superguide lees je nog veel meer pittige uitspraken over de diva van de Nederlandse talkshow. Daarnaast vertelt Carlo Boszhard waarom De TV Kantine voorlopig niet terugkeert én over zijn toekomstplannen met Irene Moors. Daarnaast keken we achter de schermen bij De Slimste Mens en noemt columnist Rob Goossens K2 Zoekt K3 een 'collectieve wanprestatie'Veronica Superguide ligt vanaf vandaag in de winkel.