Heftige onthulling Eva Jinek: 'Smeekte mensen om mijn arm te breken'

Door Redactie
Eva Jinek

Eva Jinek is inmiddels niet meer weg te denken van de talkshowtafel, maar dat is wel eens een tijdje anders geweest. In haar boek Droom Groot, dat nu in de winkels ligt, doet ze een bijzondere onthulling.

Draaideur

Eva schrijft dat er dagen waren dat ze hoopte dat er iets zou gebeuren, zodat ze niet zou hoeven werken. "Ik durf het bijna niet te zeggen, maar vroeger heb ik mensen gesmeekt om mijn arm tussen de draaideur te zetten, zodat ik die zou breken, want dan hoefde ik niet meer te presenteren", tekent de De Volkskrant op uit haar boek. Dit vertelt ze in een gesprek met zangeres Roxeanne Hazes, die het zelf ook niet altijd even makkelijk heeft en kampte met faalangst. Roxeanne ging hiervoor in therapie en Eva leerde door haar gesprekken met de geïnterviewden. Zo kreeg ze van prof. dr. Rianne Letschert mee dat je, ondanks je angst, gewoon door kunt gaan.

'Wees bang!'

"Toen ik haar sprak, realiseerde ik me dat we het al jaren verkeerd zeggen tegen onszelf en onze kinderen. Dat het niet is 'wees niet bang, ga ervoor!', maar: 'Wees bang, en ga ervoor.'"Het is natuurlijk ook niet niks, zo'n dagelijks praatprogramma presenteren. Maar Eva is van mening dat er nooit iets speciaals zal gebeuren als je iets niet doet omdat je het niet durft. "Te horen dat mensen die ik zo hoog heb zitten ook allemaal hun twijfels kennen, vond ik heel troostrijk."

Eva's boek Droom Groot ligt nu in de winkels. Vanavond is haar laatste uitzending van Jinek dit jaar, vanaf maandag neemt collega Beau van Erven Dorens het weer van haar over.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.