Joker

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Joker

Fans zijn boos! Joker niet tot Best Picture gekroond tijdens Golden Globes

|
|

Laatste update:

Joker-fans vinden dat de film enorm tekort gedaan is tijdens de Golden Globes! De DC-film legde het namelijk af tegen het aankomende oorlogsdrama 1917, dat hier nog niet in de bioscoop te zien is. De Joker-fans blazen stoom af op Twitter.

Twee van de vier Golden Globes voor Joker

1917 ging er tijdens de Golden Globes vandoor met de hoofdprijs in de categorie Best Motion Picture – Drama. De oorlogsfilm versloeg daarmee niet alleen Joker, maar ook The Irishman, Marriage Story en The Two Popes. Ondanks dat Joker er dus niet met de meest felbegeerde prijs vandoor ging, wist de superschurkenfilm toch twee van zijn vier nominaties te verzilveren, namelijk voor Best Original Score en Best Actor voor Joaquin Phoenix. Fans vonden dat echter alsnog een beetje karig... Heel veel mensen hadden Joker namelijk ook die Best Motion Picture award gegund. Hun onvrede uitten ze natuurlijk op Twitter. We verzamelden een aantal van hun reacties:

Joker: de succesvolste superheldenfilm ooit

Ondanks dat Joker dus niet gekroond is tot Best Picture is de film toch een enorm succes te noemen. Sterker nog: het is de succesvolste superheldenfilm ooit! Zodoende sluit regisseur Todd Philips een vervolg natuurlijk zeker niet uit. De film heeft niet alleen een hoop centen opgeleverd, ook de samenwerking met de enorm interessante acteur Joaquin Phoenix beviel hem enorm goed. Wij hebben wel oren naar een sequel. Zodoende hopen we vurig dat er op 25 februari ook nog een paar Oscars voor Joker weg zijn gelegd. Dat kan vast geen kwaad!

Lees verder