• SBS
  • RTL
  • VI
  • Jinek
  • TV
  • Talkshow

John van den Heuvel voelt zich ‘lullig’ over verstoorde Jinek

Door Alie Sierkstra
john van den heuvel vandaag inside jinek

John van den Heuvel was eerder deze week te gast bij de door activisten verstoorde Jinek-uitzending. De misdaadverslaggever blikt terug bij Vandaag Inside: “Je moet je wel veilig voelen.

Eerder deze week werd de uitzending van Jinek opnieuw verstoord door activisten. De actievoerders wilden een statement over het WK Voetbal in Qatar maken. John van den Heuvel was te gast in de uitzending en is niet blij met de onderbreking. Beveiliging is immers letterlijk van levensbelang voor de misdaadverslaggever.

'Jinek heeft beveiliging niet op orde'

Het leek er even op dat John zijn gezicht niet meer zou laten zien in talkshows, maar vanavond schoof hij toch aan bij Vandaag Inside! John legt uit dat hij het niet zo stellig heeft gezegd, maar zich ‘achteraf wel een beetje lullig voelde’: “Op het moment dat je daar bent, moet je je wel veilig voelen en dan moet je toch wel het idee hebben dat er niet letterlijk een mes in je rug wordt gestoken door iemand uit het publiek. En daarom heb ik gezegd: ‘Jongens, jullie hebben de beveiliging niet op orde.’”

'Zoek het eerst even lekker uit'

John vertelt dat Bert Dijkstra, de schrijver van het 'huiveringwekkende' boek over de misdaadverslaggever, zomaar naar binnen mocht bij Jinek. Hij had een tas vol boeken bij zich, “waar ook van alles in had kunnen zitten”, stelt John. “Dus ik denk: zoek het eerst even lekker uit en dan kom ik wel weer terug.” Bij Vandaag Inside heeft men de beveiliging volgens John ‘prima voor elkaar’. Af en toe glipt er alleen een stripper doorheen!

Eerder werd het Qatar-incident bij Jinek ook al besproken in Vandaag Inside. René van der Gijp denkt dat de hele actie in scène is gezet.

Vandaag Inside zie je elke werkdag om 21.40 uur op SBS6.