Kees van der Spek verbijsterd door boek John van den Heuvel: 'Huiveringwekkend'

Door Lise Knipping
Kees van der Spek

''Wat een leven", zegt misdaadjournalist Kees van der Spek over zijn collega John van den Heuvel. In zijn nieuwe boek 'John van de Heuvel: Een lustrum lang extreme beveiliging' doet de misdaadverslaggeverboekje open over zijn turbulente carrière. 

Het boek geeft een indringende schets van het leven van de misdaadverslaggever en dat is best schokkend (zo verloor zijn vrouw haar baan door het werk van haar man). Vijf jaar lang is John van den Heuvel zijn vrijheid kwijt omdat hij bovenaan de dodenlijst van de Mocro-maffia staat. Met extreme beveiliging staat de verslaggever nog steeds positief in het leven. In RTL Boulevard spreekt Kees van der Spek daar zijn bewondering voor uit. 

'Huiveringwekkend'

"Wat een leven heeft die man", begint Kees over John. "Echt huiveringwekkend en on-Nederlands eigenlijk. Ik herken het zelf niet, maar ik zit met een afstandje te kijken. Wow." Hij wil zich in geen enkel opzicht vergelijken met de misdaadverslaggever, zeker na het lezen van zijn boek. Kees is vooral verbijsterd door de extreme beveiliging die John op dagelijkse basis moet hebben. 

Gevangenis

Luuk Ikink (die afgelopen week wel een hele bijzondere onthulling deed op tv) heeft de beveiliging van John van dichtbij meegemaakt. Zo kwam de misdaadverslaggever altijd bewapend met sterke beveiliging naar de studio van RTL Boulevard. "Het is indrukwekkend om te zien", vertelt Luuk. "Hij heeft ook een paar zonen die met hem werken. Die zitten allemaal in die gevangenis eigenlijk", voegt Kees toe. 

RTL Boulevard is iedere dag om 18.35 uur te zien op RTL 4.