Opnieuw protest bij Jinek: Qatar-actievoerders onderbreken uitzending

Door Lise Knipping
Jinek

Na de tafelplakker en de woeste Oranjesupporters, lijkt een live-uitzending wel dé plek om protest te voeren. Ook vanavond was het weer raak bij Jinek: twee actievoerders namen de uitzending over voor een statement over het WK in Qatar. 

 

"Wij zijn hier voor Qatar! Wij komen op voor Qatar!", riep een van de twee demonstranten. Het tweetal staat in gele hesjes naast de presentatrice om hun statement te maken rondom het aankomende WK. "We willen het bespreekbaar maken."

'Wanhoopskreet'

Eva lijkt niet enorm verbaasd wanneer de twee naast haar komen staan en ze antwoordt dan ook rustig op hetgeen dat de jongens te zeggen hebben. "We hebben het al vaker besproken: veel mensen zitten met handen in het haar. Maar ik weet ook niet wat ik voor jullie kan doen om dat op te lossen." De presentatrice begrijpt de 'wanhoopskreet' heel goed, maar voelt zich ook machteloos bij de situatie. Na een paar minuten vroeg Eva of het tweetal weer in het publiek plaats wilden nemen. 

De tekst gaat verder onder de foto.

Jinek
© RTL

Driemaal is...

Statement maken? Dan is de studio van Jinek dé place to be. Het is de derde keer in korte tijd dat demonstranten protesteren tijdens de uitzending. Zo lijmde een klimaatactivist zich vast aan de tafel om aandacht te krijgen voor het vervuilen van de aarde en liepen Oranjefans boos weg na kritiek op het WK in Qatar. 

Je ziet Jinek elke werkdag op RTL 4 rond 22.00 uur.