• VI
  • Ophef

Johan Derksen over De 10 Vragen met Rob Kemps: 'Ik wilde niet dat het werd uitgezonden'

Het zit Rob Kemps niet mee met z'n interviewavontuur De 10 Vragen op SBS6. Werd hij eerder al onder vuur genomen vanwege het schoolkrantniveau van de vragen, beginnen nu ook zijn gasten te muiten. Zoals Johan Derksen,  die het liever niet uitgezonden had zien worden. "Het was vreselijk."

Johan Derksen en Rob Kemps in De 10 Vragen

Zelden heeft een onschuldig vragenprogrammaatje als De 10 Vragen zoveel controverse opgeleverd. Want hoewel de vragen van een te laag niveau zouden zijn, levert het toch nog redelijk wat nieuws op. Dus je zou zeggen: doel bereikt. Maar twee van zijn gasten beginnen nu te muiten. Gisteren liet Patricia Paay al weten bepaald niet blij te zijn met haar interview met Rob Kemps. Maar nu laat ook nationale bromsnor Johan Derksen geen spaan heel van het programma, waarin hij zo openhartig vertelde over zijn huwelijk en de kaarsenrel.

Vreselijk!

Toegegeven, Rob Kemps vroeg er ook wel een beetje om. Als je aan het einde van het interview aan Johan Derksen gaat vragen of het mee of tegen viel, dan kun je een lelijk antwoord verwachten. En dat kreeg hij dan ook. "Ik vond het een geweldige kutmiddag, Rob", aldus de weer niet subtiele Johan. Nou zou je nog gedacht kunnen hebben dat het een typisch Johan-grapje was. Maar in de online serie Koffie met Johan op het Youtube-kanaal van Vandaag Inside, ging hij er nog even wat dieper op in. "Het was vreselijk. Het was vreselijk."

Gunst aan directeurtje

Hij had er eigenlijk al helemaal geen zin, maar werd toch ingehaald door 'directeurtje' Marco Louwerens, die zei dat Rob hem graag wilde interviewen. "Ik vind Rob een aardige jongen en het is een programma van Talpa en Marco, directeurtje vroeg of ik mee wilde doen." Maar van tevoren vond hij het al een slecht idee omdat het vaak zo wordt gemonteerd, dat de verkeerde dingen er uit worden gehaald en de verkeerde dingen er in blijven. Maar de montage bleek niet het probleem hier, want hij zou inzage krijgen. Het probleem zat 'm in de vragen.

Boulevard-achtige vragen

En die vragen werden bedacht door journaliste Antoinnette Scheulderman, die Johan nog kende omdat ze meeschreef aan zijn boek. En dat was geen prettige ervaring voor Johan. "Ze stelde allemaal van die Boulevard-achtige vragen. Wanneer heb je voor het laatst gehuild? Wanneer heb je voor het laatst iets liefs gezegd tegen je vrouw?" Naar aanleiding van die vragen schreef hij toen een mail aan Scheulderman en haar man en co-auteur Michel van Egmond, die zeiden dat dat niet de bedoeling was. "Vervolgens gebruikten ze die mail als opening van het boek."

Beste interviewster van Nederland

Hij had dus niet echt een hoge pet op van Antoinnette. "Die vindt dat ze beste interviewster van Nederland is. Maar ik vind dat ze niet verder komt dan Boulevard of Showniews, met dat gebrabbel." Hij was dan ook onaangenaam verrast toen hij haar terug zag bij zijn interview met Rob. "Al die vraagjes die ze mij toen had gesteld voor dat boek, kwamen nu ineens uit de mond van Rob Kemps!" Johan zegt ook dat als zij hem gebeld zou hebben voor een interview dat hij nee had gezegd.

Geen touw aan vast te knopen

Weer moest Johan praten over al die dingen waar hij niet over wilde praten, vertelt hij. "Dus toen heb ik gezegd dat ik niet wilde dat het uitgezonden werd. Want hier heb ik helemaal geen trek in." Maar uiteindelijk is hij toch overgehaald om het toe te staan. "Dan krijg je dat geneuzel dat zo’n aflevering 60.000 euro kost. En toen zijn ze flink gaan knippen, waardoor er helemaal geen touw meer aan vast te knopen was. Ik wilde verder niet vervelend doen, maar dit was een hele slechte ervaring voor mij."

De laatste aflevering van De 10 Vragen, met Patrica Paay, zie je vanavond om 21.30 uur bij SBS6.

Het fragment uit Koffie met Johan: