Joaquin Phoenix wordt bang van Joker-rol

Veronica Superguide logo
Joaquin Phoenix wordt bang van Joker-rol

Joaquin Phoenix wordt bang van Joker-rol

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Deze week werd officieel bevestigd dat Joaquin Phoenix de rol van The Joker gaat spelen in een aparte film over de iconische Batman-schurk. Geruchten hierover gonsden al sinds februari. De acteur heeft in een eerste interview over de rol verklaard waarom hij deze beroemde slechterik wil vertolken: “It scares the fucking shit out of me”.

Deze Joker-film moet een prequel worden die zich afspeelt in de jaren tachtig. Het verhaal van deze rauwe misdaadfilm met een noir-achtige sfeer zal uitleggen hoe het personage veranderde van een aan lager wal geraakte mislukte komiek tot een machtige superschurk. Regie is in handen van Hangover-regisseur Todd Philips en de opnames zouden al in september van start gaan.

Uit angst tot de rol aangetrokken

De regisseur van drie van de meest succesvolle comedy-films van de afgelopen tien jaar lijkt op het eerste gezicht een rare keuze voor een film over deze duistere schurk. Maar juist omdat Phillips mee doet is Phoenix enthousiast, zo vertelt hij in een interview met website Collider: “Todd maakt diepe indruk op me en heeft een hele interessante kijk op de wereld en op wat hij probeert te zeggen. Het is dus erg aanlokkelijk om met hem aan dit project te werken. Het voelt uniek aan, het is echt een eigen wereld”.

Maar meer dan alles wordt de acteur tot de rol aangetrokken omdat deze hem angst inboezemt: “Misschien is het wel meer dan alles omdat ik er doodsbang van word”. Het is niet duidelijk of Joaquin het hier over de rol van The Joker op zich heeft, of vanwege de torenhoge verwachtingen die deze rol met zich meebrengt. De vertolking van wijlen Heath Ledger uit The Dark Knight was goed voor een Oscar, en lijkt niet te evenaren.

“The Joker, daar kun je niet aankomen”

Grappig genoeg merkt de excentrieke acteur op dat hij een paar jaar terug al met het idee zat te spelen om een film over een superschurk te maken, en dat hij er toen nog vanuit ging dat The Joker bij voorbaat af zou vallen: “Drie of vier jaar terug belde ik mijn agent en zei ik ‘Waarom maken ze niet een karakterstudie over één van de schurken?’ Toen dacht ik nog ‘The Joker daar kun je niet aankomen, dat is al gedaan’. Dus toen ik dit idee hoorde dacht ik: “Oh wat gaaf, dat is precies wat ik wilde doen!” Naast deze Joker-film staan er ook nog meerdere films in de planning waarin Jared Leto opnieuw de groen-paars-witte psychopaat gaat spelen.

Lees verder