Officieel: Joaquin Phoenix speelt Batman-schurk The Joker

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Officieel: Joaquin Phoenix speelt Batman-schurk The Joker

Officieel: Joaquin Phoenix speelt Batman-schurk The Joker

|
|

Laatste update:

Lachen, gieren, brullen! Joaquin Phoenix speelt definitief The Joker, in een nieuwe Batman-spin-off. Hoe werd een talentloze komiek een gestoorde, levensgevaarlijke crimineel?

Geruchten over een noir-achtige Joker-film gaan al geruime tijd rond. Warner Bros. heeft nu officieel bevestigd dat de film er komt, dat Phoenix meespeelt én dat de opnames in september beginnen. Een premièredatum is er nog niet, maar deze zou eind 2019 kunnen(!) vallen.

Volgens Warner Bros. richt de film zich op het karakter van The Joker. De samenleving heeft totaal geen oog voor deze mislukte komiek, waardoor hij volledig ontspoort. Volgens de studio biedt de film inkijk in het brein van de ‘clown prince of crime’, maar is het ook een waarschuwing. Wat gebeurt er met mensen die door de mazen van de maatschappij glippen?

Ha ha ha!

De regie is in handen van Todd Phillips (The Hangover). In eerste instantie zou Martin Scorcese de film mede-produceren, maar dat gaat niet door. Emma Tillinger Koskoff (The Wolf Of Wall Street), die bij Scorceses Sikelia Productions werkt, neemt de honneurs waar. Het verhaal is geschreven door Scott Silver (8 Mile, The Fighter).

Het budget is ongeveer 55 miljoen dollar. Aangezien de The Joker-film meer een misdaadfilm wordt dan een actie-blockbuster, is dat niet zo vreemd. Volgens Warner Bros. is het verhaal een stuk experimenteler qua verhaal en inhoud, vergeleken met gangbare superheldenfilms. Een kruising tussen een Batman-film en Taxi Driver. Waarom ook niet?

Ho ho ho!

De nieuwe Joker-film staat los van de andere films uit de DC-stal (o.a. Suicide Squad, Justice League, Batman Vs Superman). Het is niet hét verhaal over The Joker, maar een op zichzelf staand misdaad-drama. Mogelijk krijgen andere helden en schurken later óók nog rauwe versies, maar dat zal afhangen van het succes van deze film.

Fans van Jared Leto’s Joker hoeven niet in paniek te raken. Leto’s invulling blijft de ‘officiële’ grappenmaker. We zien hem waarschijnlijk ook nog terug, als The Joker (in zijn eigen film en met Harley Quinn) én Spider-Man-antiheld Morbius.

Lees verder