Jinek-kijkers woest om Qatar-verhaal Ronald de Boer

Ronald de Boer praat over het WK in Qatar
© RTL

Oud-voetballer Ronald de Boer verdedigde bij Jinek het WK voetbal in Qatar, en kijkers waren er helemaal klaar mee.

Bondscoach Louis van Gaal was deze week kritisch op het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Hij vond het bespottelijk dat het toernooi in het land werd georganiseerd. Van Gaal is niet de enige die er zo over denkt. Johan Derksen, wiens programma Vandaag Inside wordt geboycot door het Nederlands elftal, had eerder al fikse kritiek. Bij de bouw van stadions zijn al duizenden gastarbeiders uit Afrika en Azië omgekomen.

Ronald de Boer, ambassadeur van het WK voetbal, wilde dit beeld in Jinek bijstellen. Volgens de oud-voetballer zei Van Gaal dit alleen maar om van het gezeur af te zijn: ‘Dan kan hij nu proberen om wereldkampioen te worden.’ 

‘Op één hoop gegooid’

Over de vele doden in Qatar wilde De Boer het eigenlijk niet hebben. Hij noemde het getal van 6.000 doden bij de bouw van stadions wel ‘onzin’. ‘Dat is het ene woord tegen het andere. Het is allemaal op één hoop gegooid, van een lerares tot een schoonmaker, tot iemand die op de bouw werkt. Daar zijn die nummers van gemaakt.’ Vervolgens vertelde De Boer over de gunstige impact van het WK voetbal in Qatar.

Kijkers wisten niet wat ze hoorden van de WK-ambassadeur. Qua inhoud én qua beeldspraak!

Humberto Tan bij Eva Jinek

Eva Jinek is al een tijdje ziek, dus neemt Humberto Tan de talkshow Jinek de afgelopen dagen waar. Volgens kijkers had de host Ronald de Boer flink door moeten zagen, maar daar kwam het in de uitzending niet van. We verwachten dat de heren van Vandaag Inside morgen nog wel even terugkijken op dit opmerkelijke tv-fragment.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.