De Oranjezomer-kijkers klaar met Wesley Sneijder: ‘Struisvogel’

Door Alie Sierkstra
wesley sneijder de oranjezomer

Wesley Sneijder schoof vanavond aan bij De Oranjezomer. De uitzending begon zo gezellig, maar eindigde in een tranendal… In ieder geval voor de kijkers die zich kapot ergeren aan de oud-voetballer.

Wesley Sneijder bij De Oranjezomer

Als je dacht dat het na die awkward verrassing voor Hélène Hendriks niet nog ongemakkelijker kon worden, zat je er faliekant naast! Volgens de kijkers was het optreden van Wesley Sneijder namelijk nog veel gênanter… De voormalig profvoetballer bleek namelijk een nogal “kortzichtige” mening te hebben over twee van de voornaamste gespreksonderwerpen van de avond.

Corona en voetbal

Voetbal en corona, het zijn de favoriete gespreksonderwerpen in De Oranjezomer. Johan Derksen en René van der Gijp raken er – tot groot ongenoegen van sommige gasten – niet over uitgepraat! Wesley besluit zich te mengen in het gesprek en geeft aan dat hij zich niet heeft laten vaccineren. Wanneer Johan naar de reden vraagt, antwoordt Wesley: “Waarom wel?” En daar vindt de aankomende pensionado dingen van…

'Ik heb alles gezien'

Ook als het op het WK voetbal in Qatar en de mensenrechtenschendingen in het land aankomt, staan Johan en Wesley lijnrecht tegenover elkaar. “Ik ken ook de andere kant van [Qatar]”, begint Wesley. “Ik heb niks gezien dat niet goed is.” Hélène meent dat dat komt omdat Wesley zich nou eenmaal in andere kringen begeeft. Wesley ontkent: “Ik heb alles gezien. Ik houd ervan om – waar ik ook kom – de cultuur op te snuiven. (…) Ik ben overal geweest. Ik heb met mensen gepraat. Mijn chauffeur was supertevreden en zo heb ik nog honderden verhalen gehoord.

De Oranjezomer-kijkers vinden Wesley enorm kortzichtig en laten dat duidelijk blijken op Twitter.

De Oranjezomer is elke dag rond de klok van 21:35 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.