Jacques Brinkman de oranjezomer

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jacques Brinkman de oranjezomer

Kijkers smullen van ongemakkelijke uitzending De Oranjezomer

|
|

Laatste update:

Oud-tophockeyer Jacques Brinkman en viroloog Ab Osterhaus schoven vanavond aan bij De Oranjezomer. Ondanks dat hun werkvelden weinig met elkaar te maken hebben, leverde het toch een paar heerlijk ongemakkelijke discussies op!

Hockey, bier en corona

Jacques Brinkman was vanavond te gast bij De Oranjezomer. De voormalig Nederlands tophockeyer kwam eigenlijk om het hockey op de Olympische Spelen te duiden… Het gesprek ging echter voornamelijk over zijn alcoholvrije bier én corona. De andere gast van de avond was namelijk viroloog Ab Osterhaus. Het botste een aantal keer flink tussen Brinkman en Osterhaus. Die eerste is namelijk behoorlijk coronamoe en sprak liever over sport of over zijn bier. Hij stak zijn ongenoegen niet onder stoelen of banken. Pijnlijk... Maar Osterhaus stond er in deze strijd niet alleen voor!

'Een hockeyer moet niet over voetbal praten'

René van der Gijp kon het even later niet laten om een sneer uit te delen toen Brinkman zich over voetbal uitliet: “Een voetballer neemt een hockeyer die over voetbal praat niet serieus.” Wilfred Genee neemt het voor Brinkman op: “Het is wel een tophockeyer!” Van der Gijp is echter not impressed: “Nou en? Hij loopt met zo’n ding in zijn hand de hele tijd te stofzuigen. Er is ook een soort van hiërarchie. (…) Hij mag van mij van alles over voetbal roepen. Maar ja, wat moet ik ermee: het is een hockeyer.” Ab is het daar roerend mee eens: “Een hockeyer moet niet over voetbal praten!

Kijkers smullen van ongemakkelijke uitzending De Oranjezomer
Kijkers smullen van ongemakkelijke uitzending De Oranjezomer

Brinkman versus Osterhaus versus Van der Gijp. De strijd kende sowieso één winnaar: de kijker! De Oranjezomer-kijkers smulden van alle ongemakkelijkheid.

De Oranjezomer is elke dag rond de klok van 21:40 uur te zien op SBS6. Even terugblikken op eerdere uitzendingen? Gisteren was de geweldige Estavana Polman te gast. En eerder deze week wist vaste kracht Hélène Hendriks de show te stelen, net als Marcel van Roosmalen trouwens die met een wel heel pittige column kwam.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder