Marcel van Roosmalen in De Oranjezomer op SBS6

Veronica Superguide logo
Marcel van Roosmalen in De Oranjezomer op SBS6

Ophef over De Oranjezomer-column Marcel van Roosmalen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Je kon erop wachten: Marcel van Roosmalen zorgt na zijn Wolter Kroes-tirade (‘frikandel met oogjes’) opnieuw voor ophef met zijn column in De Oranjezomer. De columnist liet geen spaan heel van Limburg.

Marcel gaat los op Limburg

Nu het water grotendeels is gedaald, mocht Marcel van Roosmalen in De Oranjezomer compleet losgaan op Limburg. Het belangrijkste feest is carnaval, het lievelingseten is zuurvlees en iedereen zit bij de fanfare… Nee, Limburg is geen provincie om trots op te zijn, stelt Marcel. Ook wat betreft de kwaliteit van BN’ers is het er met Geert Wilders en André Rieu bedroevend gesteld.

Vlaaien bakken > dijken bouwen

Natuurlijk is het wel fijn dat er geen doden zijn gevallen bij de overstromingen! Marcel gunt hen heus geen al te grote ramp. Daarom is het juist zo triest dat het provinciebestuur al jaren niet geïnvesteerd heeft in de dijken. Het bestuur vond andere dingen belangrijker, zoals “goudklomp” Max Verstappen, stelt Marcel. En zo gaat dat in Limburg: ze bakken liever vlaaien dan dat ze dijken bouwen, gewoon omdat de mensen dat “gezelliger” vinden.

Een pittige column! Wie echter tussen de regels doorleest, merkt dat Marcels ergernis zich vooral beperkt tot het provinciebestuur. Toch voelen heel veel De Oranjezomer-kijkers zich behoorlijk aangevallen. Zoals dat echter gaat bij #ophef, krijgt de columnist ook bijval.

Ook De Oranjezomer-mannen, met Johan Derksen voorop, hadden eerder al het een en ander te zeggen over Limburg… Het is maar goed dat met z’n allen veilig weggestopt op de camping zitten!

De Oranjezomer is elke dag rond 21:30 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder