Jeroen Kijk in de Vegte weet het zeker: ‘Joshua Nolet is de Mol’

Door Redactie
Jeroen Kijk in de Vegte

In het vorige seizoen van Wie is de Mol? bleek Jeroen Kijk in de Vegte de Mol te zijn! Dat maakt hem natuurlijk de uitgelezen persoon om het huidige seizoen mee door te nemen. In een gesprek met NU.nl vertelt Jeroen over hetgeen hem tot dusver is opgevallen.

Pas op: dit artikel bevat spoilers voor de tweede aflevering van WIDM.

Lakshmi en de Blacklight Ballerina's

NU.nl voelt oud-Mol Jeroen Kijk in de Vegte aan de tand. Wat valt hem op aan het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? Jeroen legt uit dat hij vooral let op de reacties van de deelnemers. Daar kun je volgens hem veel aan afzien. Hij noemt bijvoorbeeld de reactie van Lakshmi tijdens de tweede aflevering. Zij reageerde enorm enthousiast toen presentator Rik vertelde over de Blacklight Ballerina’s, terwijl niemand toen nog wist wat dat precies inhield!

"Joshua is onwijs manipulatief"

Ook Renée viel qua reacties op bij Jeroen: “Omdat ze overkomt alsof ze alles verwarrend vindt.” Tot dusver zet de oud-Mol zijn punten echter in op Joshua: “Hij is onwijs manipulatief en ik had echt te doen met Splinter. Joshua gebruikt hem als verlengstuk van zijn tactiek. (…) Ik denk dat hij een beetje doet wat ik ook deed: geen rol spelen, maar karaktertrekken van zichzelf inzetten om als Mol te werken. Hij is een hele fast forward-Mol. Hij is de rest altijd één stap voor en zet allerlei pionnen uit die hij kan inzetten. Ik denk ook dat het reversed psychology is dat je denkt dat hij het niet kán zijn omdat hij zo verdacht is.”

WIDM is elke zaterdag om 20:30 uur te zien op NPO 1. In de tussentijd meepuzzelen over de identiteit van de Mol? Houd dan onze lijst met ultieme hints en aanwijzingen in de gaten! En kom ook vooral gezellig meespelen in onze poule. Daarmee kun je ook nog eens een toffe prijs winnen!