Jenna Ortega paste zelf Wednesday-script aan: 'Sloeg nergens op voor haar'

Het biechtseizoen lijkt voor Jenna Ortega nu echt begonnen te zijn. Eerder liet ze weten dat de opnames van de Netflix-serie Wednesday geen pretje waren, maar nu komt daar ook nog eens bij dat ze veel moeite had met het script. Zoveel zelfs, dat ze opstandig werd en haar tekst aanpaste zonder het te zeggen.

Wednesday

In de podcast Armchair Expert deelde ze haar ervaringen over het spelen van het Addams Family-personage, en werd het duidelijk dat ze het op zijn zachts gezegd niet met alles eens was wat de regie voor ogen had.

Eigen initiatief

Er waren momenten dat Jenna het verre van eens was met de tekst van haar personage, waardoor ze op eigen initiatief tekst veranderde. Dit zonder het aan de productie te laten weten. "Er waren momenten op de set dat ik bijna onprofessioneel werd en zelf regels tekst ging aanpassen. Ik moest dan aan de scriptschrijvers vertellen waarom ik bepaalde dingen niet kon doen."

Verklaring

Jenna heeft wel een verklaring voor het aanpassen van de teksten, want volgens haar was hetgeen wat ze moest spelen onzin. "Ik denk niet dat ik ooit zo mijn poot stijf heb moeten houden als tijdens de opnames van Wednesday. Alles wat Wednesday deed, alles wat ik moest spelen, sloeg helemaal nergens op voor haar. Dat ze in een driehoeksverhouding zat, dat was raar", aldus Jenna.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Benieuwd naar meer?  Lees hier onze recensie van de Netflix-hit Wednesday.