Krijgt James Bond een spin-off rond Miss Moneypenny?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Krijgt James Bond een spin-off rond Miss Moneypenny?

James Bond-spin-off met Eve Moneypenny?

|
|

Laatste update:

Wie volgt Daniel Craig op als James Bond? Het is níet Noamie Harris, bekend als Eve Moneypenny in de recente 007-films. De stoere spionne/secretaresse krijgt mogelijk wél een eigen spin-off!

Volgens Harris voerde regisseur Barry Jenkins (Moonlight, If Beale Street Could Talk) al een paar gesprekken met Bond-producer Barbara Broccoli. Hier kwam niet direct een concreet plan uit voort, maar Harris hoopt er binnenkort nog van te horen, zo laat ze weten aan de site Comingsoon.

Moneypenny als actieheldin?

In Skyfall ging het niet zo lekker met het spionagewerk van Moneypenny. Als James Bond (Daniel Craig) heftig worstelt op een rijdende trein, is de druk té hoog en schiet Moneypenny haar collega neer!

Oeps! Nou ja; Moneypenny is natuurlijk ook geen Jason Bourne of 007… Na deze blunder wil ze achter het bureau blijven werken, maar in Spectre (2015) laat ze zich toch weer van haar kordate kant zien.

Met Naomie Harris kreeg de voorheen nogal gedweeë Moneypenny in elk geval een achtergrond als geheimagent (en zelfs een voornaam!), dus het idee is helemaal niet zo gek. Het zou helemaal leuk zijn als James Bond een bijrolletje speelt in Moneypenny, wie Daniel Craig ook opvolgt. Inmiddels zijn we wel gewend dat beroemde filmseries uitbreiden met spin-offs, dus waarom James Bond niet?

Over filmseries gesproken: Harris onderhandelt op dit moment over een rol in Venom 2. De actrice speelt mogelijk de superschurk Shriek, die in de comics een belangrijke rol speelt in de strijd tussen Spider-Man, Venom én het gestoorde monster Carnage.

No Time To Die

Het plan voor een Moneypenny-film komt niet zo lang na een hoop controverse over de toekomst van James Bond. Geruchten dat 007 na Daniel Craig door een vrouw gespeeld zou worden vielen niet in goede aarde. In No Time To Die wordt hier waarschijnlijk een grapje over gemaakt: de ‘nieuwe 007’ zou een vrouwelijke spion zijn, nadat Bond zelf met pensioen is gegaan (toch leverproblemen?). Eerder werd er al gesproken over Bond-spin-offs met de actrices Halle Berry en Michell Yeoh; deze leidden uiteindelijk tot niets…

No Time To Die wordt begin april in de bioscoop verwacht. Zien jullie een Moneypenny-spin-off zitten?

Lees verder