Lashana Lynch is de nieuwe 007! Wat betekent dit voor James Bond?

Veronica Superguide logo
Lashana Lynch is de nieuwe 007! Wat betekent dit voor James Bond?

En de ‘nieuwe 007’ is… Lashana Lynch!?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Niet Idris Elba, en óók geen Tom Hiddleston: Lashana Lynch is ‘de nieuwe 007’! De filmmakers houden houden de discussies rondom James Bond nauwlettend in de gaten, en maken er zelfs grapjes mee.

Naar verluidt is James Bond aan het begin van de nieuwe film met pensioen, en heeft een andere geheim agent zijn nummer overgenomen. Het gaat waarschijnlijk om Lashana Lynch, die je misschien kent uit Captain Marvel.

Bond (Craig) woont na de gebeurtenissen in Spectre (2015) teruggetrokken op Jamaica, maar het werk bij MI6 gaat natuurlijk gewoon door. Schijnbaar wordt Bond teruggeroepen nadat Ernst Stavro Blofeld (Christoph Waltz) en zijn handlanger Rami Malek (Bohemian Rhapsody) rotzooi beginnen te schoppen.

James Bond 25

Op social media wordt er veel gesproken over deze onverwachte wending, alsof Lashana Lynch ineens Daniel Craig zou vervangen als hoofdrolspeler. Hoewel regisseur Cary Fukunaga de kijker graag op het verkeerde been zet, lijkt dát een beetje vergezocht. Lynch speelt een ‘nieuwe 007’, maar is níet de nieuwe James Bond. Zoals gewoonlijk ziet Bond zélf een avontuurtje met de ‘nieuwe 007’ wel zitten, maar zij is in eerste instantie niet echt onder de indruk van de spion.

De ‘nieuwe 007’ is een ondeugende knipoog naar de discussie die al langere tijd bezig is over de Britse womanizer. ‘Wordt het niet eens tijd voor een donkere hoofdrolspeler? Of kan 007 geen vrouw zijn?’ In de nieuwste Bond-film is dit allebei het geval! Of, zoals filmkenners zeggen: 'James Bond trollt iedereen hier even de moeder.'

Inmiddels weten we dat ‘Bond 25’ de laatste film is met Daniel Craig als de beruchte Britse spion. Over zijn opvolging wordt veel gepraat: er gaan geruchten dat Idris Elba, Tom Hiddleston en Tom Hardy in de race zijn om Craig op te volgen.

De opnames van Bond 25 lijken wel enigszins vervloekt… Danny Boyle werd weggestuurd bij de film, omdat hij grote moeite had met het script, de film werd hierdoor (en een wond bij Daniel Craig) uitgesteld. Later werd er ook iemand op de set gearresteerd die vrouwen op het toilet probeerde te filmen.

De nieuwste James Bond-film staat gepland voor april 2020, als er niet weer iets raars tussenkomt, tenminste.

Lees verder