Indiana Jones

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Indiana Jones

Steven Spielberg wordt vervangen voor Indiana Jones 5

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Steven Spielberg zal na de eerste 4 delen niet Indiana Jones 5 regisseren. Zijn rol wordt waarschijnlijk overgenomen door James Mangold, regisseur van The Wolverine, Logan en de recente Ford v Ferrari. Wat is er aan de hand?

De zweep wordt overdragen 

Volgens bronnen van Variety is het volledig Spielbergs eigen keuze om dit keer niet in de regisseursstoel plaats te nemen. Op die manier krijgt de volgende generatie volgens hem de kans om hun eigen visie los te laten op Indiana Jones. Spielberg zal zich overigens nog wel blijven bemoeien met de productie op de achtergrond, dus echt weg is hij niet.

Het langverwachte vervolg

James Mangold zou in gesprek zijn om de regie op zich te nemen. De vijfde Indy-film werd al in 2016 aangekondigd, maar de productie werd regelmatig uitgesteld. Harrison Ford, die inmiddels 77 jaar is, zal voor de vijfde keer in de huid kruipen van de avontuurlijke archeoloog. Zou hij nog wel snel genoeg kunnen wegrennen voor een enorm rollend rotsblok?

Disney heeft een missie

Het hele proces verloopt nogal moeizaam, naast de vertragingen worden nog meer mensen verwisseld in het team. Schrijver David Koepp stapte al eerder op en Jonathan Kasdan, de zoon van de Raiders of the Lost Ark-schrijver, moest binnengehaald worden om naar het script te kijken. Het is een waar avontuur voor Disney om alles op de rails te krijgen. Ze zijn momenteel erg druk, zo kondigde Disney nog een nieuwe Star Wars-film aan en wordt Disney+ eind maart in heel Europa gelanceerd.

Lees verder