Wim, Marja, Renzo en Ada in Ik Vertrek XL

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Wim, Marja, Renzo en Ada in Ik Vertrek XL
TVIk VertrekBrandende Vraag

Ik Vertrek XL: Hoe is het nu met Ada en Marja in Italië?

|
|

Laatste update:

Zaterdagavond was de laatste aflevering te zien van Ik Vertrek XL. Ada, Marja, Wim en Renzo sloten hun avontuur in Italië optimistisch af, ondanks verschrikkelijke tegenslagen. Op de site van AVROTROS vertellen ze hoe het er nú voor staat in Friuli.

Ada, Wim, Hans, Marja en Renzo vertrokken naar Italië met een ambitieuze droom: een vervallen landhuis ombouwen tot een comfortabel verblijf voor groepen. Het gaat allemaal niet vanzelf: er is veel gesteggel over het pand (van wie ís het eigenlijk?) en het dak is helemaal rot. In de traditie van Ik Vertrek komt de aannemer soms aanwaaien (als hij zin heeft), gaat alles veel langzamer dan gepland en lopen de kosten dus ook gierend uit de hand.

Het Italiaanse leven is goed

Het grootste drama was echter het onverwachte overlijden van Hans. Na een val van de trap belandt hij in het ziekenhuis, en Marja heeft eigenlijk geen idee dat het héél slecht met hem gaat. Tóch zet ‘Team Italië’ door, en naar omstandigheden gaat het behoorlijk goed.

Tegen AVROTROS vertellen Ada, Marja, Wim en Renzo dat het ondanks alle ellende vrij goed gaat. ‘We genieten weer van de goede en mooie dingen. Hans is er gewoon bij: hij kijkt en ‘reist’ in alles met ons mee. Het Italiaanse leven is goed. Het gaat hier toch meer in slow-motion dan in Nederland. Wat vandaag niet lukt komt morgen wel.’

Geen spijt van Ik Vertrek XL

Spijt heeft ‘Team Friuli’ dus niet, behalve misschien dat ze niet eerder naar Italië vertrokken zijn. ‘Achteraf gezien hadden we het minstens tien of vijftien jaar éérder moeten doen. We hadden de uitdaging graag op jongere leeftijd aangegaan. Dat staat los van corona, de tegenslagen en persoonlijke gebeurtenissen. That’s life, met alles wat er bijhoort.’

Kijkers van Ik Vertrek XL waren eerst niet echt te spreken over de nieuwe aanpak. De focus op twee groepen was aanvankelijk een beetje verwarrend. Tegen het einde van de reeks waren de geluiden juist weer positiever: omdat de emigraties naar Italië en Bonaire zó lang gevolgd werden, begon men steeds meer te duimen voor de ondernemende landgenoten! Francine en Rinse, die een appartementencomplex op Bonaire wilden bouwen, hebben het momenteel... nog iets lastiger.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder