Francine en Rinse in Ik Vertrek XL

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Francine en Rinse in Ik Vertrek XL
TVIk VertrekBrandende Vraag

Ik Vertrek XL: Hoe is het nu met Rinse en Francine op Bonaire?

|
|

Laatste update:

Rinse en Francine vertrokken met goede moed naar Bonaire, om een appartementencomplex te bouwen, in Ik Vertrek XL. Aanvankelijk hielpen Oscar en Vanessa mee, maar na een zakelijk geschil eindigde die samenwerking niet zo leuk… Het appartementencomplex is nog steeds niet af, en Rinse en Francine wachten nog steeds op een rechtszaak.

Op het zonnige Bonaire wilden Francine en Rinse een appartementencomplex neerzetten: hun zakenpartners Oscar en Vanessa zouden verantwoordelijk zijn voor de bouw. De kosten liepen helaas uit de hand (het is Ik Vertrek of niet!) en hun partners stopten de samenwerking. Daar was de kous nog niet mee af. Volgens Rinse en Francine hadden Oscar en Vanessa prutswerk geleverd, en de ex-vriendengroep wacht nog steeds op een uitspraak van de rechter.

Geen dak

Tegen AVROTROS vertellen Rinse en Francine dat ze nog steeds wachten op de rechtszaak tussen hen en hun voormalige ‘besties’. Ondertussen ligt het werk aan hun complex grotendeels stil. ‘Het regenseizoen is aangebroken en aangezien we geen dak hebben, ligt er ook allemaal water bij ons op de vloer.’ Het bouwproject is dus een grote domper, maar het stel is wél erg blij om op Bonaire te zitten. ‘Het eiland bevalt nog steeds en we zijn er stellig van overtuigd dat het ons uiteindelijk gaat lukken op Bonaire. Iedereen op het eiland leeft erg met ons mee, dus aan Bonaire zelf ligt het zeker niet!’

‘Anders gelopen dan verwacht’

Het hachelijke avontuur van Francine en Rinse gaat dus nog door: terugkijkend zouden ze het nog steeds doen, maar hadden ze het liever anders aangepakt. ‘We zouden alles veel zakelijker aanpakken. Zo zouden we zelf de materialen regelen en alleen betalen voor de gewerkte arbeid. We hadden op Bonaire gehoopt op een rustiger bestaan, en dit project heeft ons veel stress opgeleverd. We vinden het moeilijk dat alles anders is gelopen dan verwacht. We hadden op dit moment al veel verder willen zijn: om ons heen zien we al gebouwen die al helemaal klaar zijn.’

Ik Vertrek XL

In Ik Vertrek XL vertrok een andere groep Nederlanders (Ada, Marja, Hans, Wim en Renzo) naar Italië, om daar een landhuis om te bouwen tot een verblijf voor groepen toeristen. ‘Team Italië’ werd bedolven onder de rampspoed, maar dáár gaat het inmiddels weer wat beter.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder