• TV
  • Ik Vertrek

Kijkers in shock door Ik Vertrek XL: ‘Verbouwen het huis van iemand anders!’

Ik Vertrek XL

De nieuwe reeks Ik Vertrek volgt een emigratieproject in Bonaire én eentje in Italië. De optimistische avonturiers werden 2,5 jaar gevolgd, waardoor Ik Vertrek XL een stuk indringender is dan de normale reeks. Kijkers keken met afgrijzen naar Marja, Ada, Hans, Wim en Renzo, die een Italiaans krot renoveerden… dat nog niet eens hun eigendom was!

Gevoelsmatig woont het gezelschap al in hun Italiaanse villa, maar er is een klein probleem: de villa is nog helemaal niet van de Nederlanders! Tijdens het klussen praten ze met een ‘onofficiële advocaat’ die toestemming probeert te regelen van een groep ‘erfgenamen’, die eigenaar zijn van het pand.

Wiens huis verbouw ik?

Klinkt allemaal bijzonder geruststellend, dus gaat het team met goede moed aan de slag om ‘hun’ villa op te knappen, ook al is door de coronacrisis het geld bijna op. Het gebouw heeft geen water, ook niet echt elektriciteit, is zo rot als een mispel én barst van het ongedierte. De klussers hebben hun prioriteiten in elk geval op orde: is dat ene plankje nou geïmpregneerd of niet?

De vaste kijkers van Ik Vertrek XL bekeken het drama met nóg meer afgrijzen dan de gemiddelde aflevering. 

Drama in Ik Vertrek XL

Qua aankoop, verbouwing en budget is het Italiaanse Ik Vertrek XL-avontuur al een drama. Binnenkort krijgt het gezelschap nóg een keiharde klap te verwerken. Hans, die de kar in Italië probeerde te trekken, overleed tijdens de opnames van het programma.

Volgens Ada en Marja kwam het aan het einde van het programma tóch nog (min of meer) goed: momenteel wonen ze nog steeds in Italië.

Je ziet Ik Vertrek XL elke zaterdag op NPO1, vanaf 20:30 uur. De aflevering van vanavond kijk je terug op NPOStart.

Je ziet Ik Vertrek XL elke zaterdag op NPO1, vanaf 20:30 uur. De aflevering van vanavond kijk je terug op NPOStart.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.