The Witcher: Wie zijn Geralt of Rivia, Yennefer of Vengerberg en Ciri nou eigenlijk?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Witcher: Wie zijn Geralt of Rivia, Yennefer of Vengerberg en Ciri nou eigenlijk?

Hoofdpersonages uit The Witcher stellen zich voor!

|
|

Laatste update:

Binnenkort komt Netflix met de langverwachte serie The Witcher! Maar wie is Geralt of Rivia nou eigenlijk? Henry Cavill en zijn collega’s vertellen meer over de hoofdpersonen in de serie!

In deze korte video’s stellen Henry Cavill, Anya Chalotra en Freya Allen iets meer over hun personages: Geralt of Rivia, Yennefer of Vengerberg en prinses Ciri.

Geralt of Rivia

Cavill stelt Geralt voor als een ‘mutant’, waar hevig op is geëxperimenteerd met magie. Hierdoor is Geralt beresterk en supersnel: een ideale monsterjager. Door de magische ingrepen ziet hij er wel opmerkelijk uit, en zowat alle inwoners van het koninkrijk walgen van hem.

Volgens Cavill is Geralt ‘een goede man, met veel talent om kwade dingen te doen’. Ondanks zijn slechte behandeling gelooft hij érgens nog dat mensen in wezen goed zijn.

Yennefer of Vengerberg

Anya Chalotra speelt de beeldschone heks Yennefer of Vengerberg. Op jonge leeftijd wordt dit misvormde meisje verkocht aan een tovenares om als een soort knecht te werken. Yennefer blijkt echter talent te hebben voor magie, en leert de gevaarlijkste spreuken van haar nieuwe bazin. Ook wist ze haar lichaam weer ‘normaal’ te toveren, om niet te zeggen: ze maakte zichzelf beeldschoon!

Yennefer is ambitieus, maar ook behoorlijk onzeker en haatdragend door haar verleden. Haar negatieve eigenschappen maken haar nogal grillig en onvoorspelbaar, maar geven haar magie ook bijzonder sterke kracht.

Ciri

Ciri is een jonge prinses, die nog nooit het hof heeft verlaten. Ciri weet eigenlijk niets van het normale leven en is behoorlijk naïef. Tegelijkertijd wil ze deksels graag ontsnappen uit haar beschermde wereld en is ze zo koppig als een ezel. Na het uitbreken van een oorlog is iedereen opeens op zoek naar de prinses en dreigt ze een pion te worden in een politiek schaakspel.

Haar stervende grootmoeder drukt haar op het hart om Geralt of Rivia te vinden, waarna Ciri op een gevaarlijk avontuur gaat. Geralt en Yennefer leren de prinses om zich te verdedigen.

The Witcher

De nieuwe Netflix-serie The Witcher is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van de schrijver Andrzej Sapkowski. Er is ook een bekende videogame-reeks die hierop is gebaseerd, maar die staat in principe los van de serie.

De eerste indrukken van de grimmige fantasyserie zijn enorm goed en het is ook al duidelijk dat er meteen een tweede seizoen achteraan komt. Op Comic Con werd ook al duidelijk dat de bezoekers haast niet kunnen wachten op de nieuwe Netflix Original.

The Witcher is vanaf 20 december te zien op Netflix.

Lees verder