Comic con x superguide

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Comic con x superguide

Superguide onderzoek Comic Con: films en series helpen 4 op de 5 door moeilijke tijden

|
|

Laatste update:

Afgelopen weekend was het weer tijd voor Heroes Dutch Comic Con. 40.000 fans op één plek? Daar moest Superguide natuurlijk bij zijn. We deden onderzoek naar de kijkgewoontes van de bezoekers, en dat bevestigde iets wat wij allang wisten: films en series zijn goed voor je. 

Als je ooit ziek of in een dipje op de bank hebt gelegen dan weet je dat de beste remedie een fijne film of serie is. Welnu, de bezoekers van Comic Con bevestigden dit dubbel en dwars: vier op de vijf ondervraagden gaf aan dat films en series hen door moeilijke tijden heen helpen. Wij vroegen ons af: wat wordt er dan allemaal gekeken, en hoe? We ondervroegen 447 bezoekers het hemd van het lijf, en dat was rete-interessant. 

2 op de 5 kijkt nooit meer televisie

We hebben de belangrijkste resultaten even in een blitse infographic gezet, bijvoorbeeld het antwoord op de vraag: Hoeveel tv wordt er nog gekeken? 

Superguide onderzoek Comic Con: films en series helpen 4 op de 5 door moeilijke tijden

Langer dan 24 uur bingewatchen 

Het blijkt dat de Nederlander het bingewatchen goed onder de knie heeft. Van de 447 ondervraagden staat hun bingewatch-record op gemiddeld 11,5 uur. Veertig van de ondervraagden gaven zelfs toe dat zij wel eens langer dan 24 uur (!) achter elkaar films of series hebben gekeken. Wanneer er iets gekeken wordt, doet 41% dat liever horizontaal dan zittend: zij kijken liever in bed dan op de bank. 

De populairste televisieseries van dit moment

1. Stranger Things

2. Rick & Morty

3. The Mandalorian

De beste films van het afgelopen jaar

1. Avengers: Endgame

2. Joker

3. Spider-Man: Far From Home

Populairste genres

1. Anime 

2. Fantasy

3. Science fiction

Meest geanticipeerde film 

Star Wars: The Rise of Skywalker 

Meest geanticipeerde serie

The Witcher

Populairste acteur

Keanu Reeves

Populairste actrice

Scarlett Johansson 

Maffe feitjes

Een dikke 43% van de ondervraagden liet weten best een tattoo van hun favoriete film of serie te willen zetten. Daarnaast bleken de Comic Con-bezoekers het geen enkel probleem te vinden diep in de buidel te tasten voor hun hobby’s: de gemiddelde Comic Con bezoeker heeft zo’n EUR 3400 aan hun geeky hobby’s uitgegeven. 

Ook leuk: 40% van geënquêteerden zei hun favoriete film meer dan tien keer te hebben gekeken. Zo zien we het graag!

Lees verder