Henry Cavill als Geralt of Rivia in The Witcher op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Henry Cavill als Geralt of Rivia in The Witcher op Netflix

Alles dat we weten over Netflix' nieuwe hit The Witcher

|
|

Laatste update:

Gamers én fantasy-fans kijken al minstens een dik jaar uit naar Netflix’ nieuwe potentiële mega-hit The Witcher. Voor iedereen die niet zo thuis is in de wereld van Geralt of Rivia: deze 7 dingen moet je weten voordat je gaat bingen.

1. Wat is een Witcher?

Een Witcher, of ‘hekser’, zoals de minder sexy Nederlandse vertaling klinkt, is kort gezegd een soort mutant. Al van jongs af aan komen deze witchers-to-be in aanraking met allerlei bovennatuurlijke rituelen die ze sterker maken. Elke Witcher beheerst hierdoor een zeker mate van magie en bezit extra eigenschappen zoals nachtvisie, extreem goede zintuigen, verhoogde fysieke power en een soort ‘zesde zintuig’ dat ze gebruiken om op monsters te jagen. En ohja: een witcher is een keiharde baas met wapens!

2. Wie is Geralt of Rivia?

‘Superman’ Henry Cavill speelt hoofdpersoon Geralt of Rivia. Hij is een formidabel monster hunter en jaagt op beesten die ‘The Continent’ – de wereld waarin The Witcher zich afspeelt – in gevaar brengen. Gedurende zijn quests stuit hij op Yennefer en Ciri.

3. Andere personages

Wie, vraag je? Yennefer (Anya Chalotra), een krachtige tovenares en Ciri (Freya Allan), een mysterieuze prinses. Bij fans van de boeken en games gaat er nu een belletje rinkelen, maar we gaan uiteraard niet verklappen wat voor rol ze precies spelen in het leven van Geralt.Ciri, gespeeld door Freya Allan.

Alles dat we weten over Netflix' nieuwe hit The Witcher

4. Verhaal

Wat we nu al wel kunnen vertellen: Yennefer en Ciri vormen samen met Geralt de rode draad van de serie. “The Witcher is een episch verhaal over lot en familie”, beschrijft Netflix. “Geralt of Rivia, een eenzame monster hunter, heeft moeite om zijn plek te vinden in een wereld waarin mensen vaak gestoorder zijn dan de beesten. Wanneer het lot hem richting een sterke tovenares (Yennefer) en een mysterieuze prinses (Ciri) met een groot geheim duwt, moeten deze drie leren om samen de gevaarlijke wereld van The Continent te verkennen.”

5. Games en boeken

Om enige verwarring te voorkomen: The Witcher is een verfilming van de vijf gelijknamige boeken van Andzej Sapkowski en dus NIET van de populaire game-trilogie (die er ook op is gebaseerd). Uiteraard zullen gamers véél meer dingen herkennen; het blijft toch dezelfde wereld!

6. Seizoenen

Netflix heeft enorm veel vertrouwen in deze potentiële nieuwe Game of Thrones-achtige fantasy-serie. De streamingdienst maakte deze maand bekend dat seizoen 2 ook al officieel doorgang krijgt. En dat is vrij raar voor Netflix tegenwoordig. Bestaande series worden zonder genade gekielhaald als ze niet goed genoeg presteren. Iets dat vóór de première al een tweede reeks krijgt, moet wel érg goed zijn.

7. Toekomst

Het eerste seizoen van The Witcher telt helaas ‘maar’ 8 afleveringen. Aangezien de makers al werken aan seizoen 2, hoeven we mogelijk minder lang te wachten op nieuwe afleveringen. Geen pauze van Stranger Things-proporties dus!  Showrunner Lauren Hissrich verklapte in een interview met SFX Magazine al dat het met de toekomst van The Witcher wel goed zit. Ze heeft al genoeg verhaallijnen uitgestippeld om zeven (!) seizoenen mee te vullen.The Witcher seizoen 1 staat vanaf 20 december op Netflix.

Lees verder