Ben Saunders en Roel van Velzen bij The Voice of Holland

Veronica Superguide logo
Ben Saunders en Roel van Velzen bij The Voice of Holland

Hoe is het nu met deze The Voice of Holland-winnaars?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het nieuwste seizoen van een van de populairste talentenjachten van Nederland is in volle gang. Na een ruzie tussen Ali B en Waylon, nieuwe coach Jan Smit en – hoe kan het ook anders – ophef over Anouk nadert de finale. Voordat de nieuwe winnaar bekend is, zetten we voor je op een rij hoe het gaat met zijn of haar voorgangers.

2010: Ben Saunders

In 2010 werd Ben Saunders de allereerste winnaar van The Voice Of Holland. Zijn overwinning kon eigenlijk niet uitblijven; al bij zijn auditie verpletterde hij de jury met zijn versie van Use Somebody van Kings of Leon. Na zijn overwinning leek Ben zich in eerste instantie echt te richten op zijn zangcarrière, maar daarna kwam het feestbeest ook regelmatig negatief in het nieuws… Inmiddels heeft Ben een heuse comeback gemaakt, want hij stort zich weer volledig op muziek. Zo schreef hij zijn nieuwe single My Gipsy Girl voor zijn soon-to-be vrouw.

2011: Iris Kroes

De tweede winnaar van The Voice verschilt op het eerste gezicht dag en nacht van Ben Saunders. In 2011 ging Iris Kroes er met de winst vandoor. De harpiste bracht tijdens haar auditie een gevoelige versie van Someone Like You van Adele. Ondanks dat Iris niet meer dagelijks in de publiciteit staat, maakt ze nog altijd muziek. Eerder dit jaar bracht ze zelfs nog een nieuwe single uit over haar ervaringen tijdens haar reis op Antarctica.

2012: Leona Philippo

2012 was het jaar van Leona Philippo! Deze in Canada geboren zangeres koos bij haar auditie voor Mesmerized van Faith Evans. Net als de voorgaande winnaars maakt Leona ook nog steeds muziek. Geen fan van The Voice, maar komt ze je toch bekend voor? Dat kan kloppen: Leona is nog steeds regelmatig te zien op tv. Zo deed ze in 2016 mee aan het dirigent-programma Maestro en zat ze ook in de jury bij de zangshow All Together Now.

2013: Julia van der Toorn

Julia van der Toorn, of Julia Zahra zoals ze nu door het leven gaat, won in 2013 de talentenjacht. Voor haar auditie speelde ze een bijzondere reggaeversie van Oops! … I Did It Again van Britney Spears. Twee jaar na haar overwinning deed Julia mee aan Beste Zangers. En ze zit nog steeds in de muziekwereld, want ze bracht net haar tweede album Remedy uit.

2014: O’G3ne

De meiden van O’G3ne zingen zo’n beetje hun leven al. Eerst deden ze als Lisa, Amy & Shelly mee aan het Junior Eurovisiesongfestival. Dat liedjesfestijn wisten ze niet te winnen… Maar hun wraak was zoet toen ze er zeven jaar later vandoor gingen met de trofee van The Voice. In 2017 zorgden ze voor heel wat tranen met hun liedje Lights and Shadows bij het Eurovisiesongfestival. De zussen zijn nog steeds regelmatig op tv te zien en in deze coronatijden zorgen ze weer voor livemuziek met hun Lockdown Live concerten.

2016: Maan de Steenwinkel

Net als O’G3ne is Maan ook niet meer van de Nederlands tv weg te denken. Je ziet haar regelmatig voorbij komen in talkshows, tv-programma’s en radioshows. Natuurlijk staat ze ook nog steeds op het podium met haar eigen clubtours en bij de Vrienden van Amstel Live. Ze scoort hit na hit met haar mooie liedjes. Het is duidelijk: Maan is zes jaar na haar overwinning bij The Voice populairder dan ooit.

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws:

2017: Pleun Bierbooms

Pleun Bierbooms won het zevende seizoen van The Voice Of Holland. Zij koos net als voorganger Iris Kroes voor een nummer van Adele: Million Years Ago. Na haar winst trad Pleun onder andere op met de Toppers. Inmiddels doet ze het wat rustiger aan. Zo liet ze eerder aan RTL Boulevard weten dat er wat haar betreft eerst een goede fundering nodig is. Dat neemt niet weg dat ze gewoon blijft zingen!

2018: Jim van der Zee

Amar pelos dois? Dat is toch dat Portugese songfestivalnummer? Dat klopt, maar misschien ken je het ook wel van winnaar Jim van der Zee. De snoeiharde Anouk wist hem na een succesvolle auditie naar de overwinning te coachen. Jim heeft inmiddels al twee albums op zijn naam staan en trad op met het Metropole Orkest. Ook gaat hij – als het weer kan – de theaters in met een eigen show vol nieuwe liedjes.

2019: Dennis van Aarssen

Alweer twee jaar geleden won Dennis van Aarssen de talentenjacht. Een jaar na de overwinning kwam zijn eerste album Forever You uit. Ook scoorde hij een grote hit met zijn versie van Modern World. Nu post Dennis regelmatig filmpjes op YouTube. Extra leuk: de zanger mocht een duet zingen met zijn idool Michael Bublé tijdens zijn concert in Duitsland.

2020: Sophia Kruithof

De laatste winnaar – tot nu toe – van The Voice was Sophia Kruithof. Na haar auditie blies ze half Nederland omver en won ze de grote finale. En toen? Toen kwam corona. Ze kon dus niet bepaald een vliegende carrièrestart maken. Toch is ze niet bij de pakken neer gaan zitten. Sophia coverde de themesong van sitcom Cheers in opdracht van de Rabobank en haar eigen clubtour stond op de planning. Die is helaas wat verder doorgeschoven, maar de optredens zijn nog niet gecanceld. Meer weten over het leven van Sophia? We zochten eerder voor je uit wat er met haar is gebeurd.

Wie de twaalfde winnaar van de talentenjacht wordt, moet nog blijken. De finale van The Voice Of Holland is vrijdag om 20:30 uur te zien op RTL4.

Lees verder