Hoe is het nu met boer Jos uit Boer zoekt Vrouw?

Boer Jos Sloot- Boer zoekt Vrouw

In Boer zoekt Vrouw is het niet altijd een sprookje en vindt niet iedereen zijn of haar ware liefde. Soms kan het wél goed aflopen. Boer Jos en Dycke zijn hier het perfecte voorbeeld van! In 2009 vonden zij elkaar tijdens hun deelname aan BzV.

 

‘Een hutje op de hei’

Jos kreeg na zijn aanmelding maar liefst 831 brieven! Uit al deze aanmeldingen werd er een selectie gemaakt van vijf dames die op een date gingen met de boer. In zijn profiel had de oud-deelnemer neergezet dat hij een hutje op de hei de meest romantische plek vond. Hier speelde een van de briefschrijfsters heel slim op in. Ze stuurde namelijk een dvd’tje mee (het was 2009, dus ja dat schijfje met een film erop was toen nog een ding) waarin ze een hutje op - jawel - een hei aan het bouwen was! De woorden die ze in het filmpje zei waren: “Het hutje op de hei is er, maar romantisch kan ik het nog niet noemen, daar heb ik jou voor nodig.”

Die woorden en het filmpje hadden indruk gemaakt op de boer, want deze briefschrijfster, genaamd Dycke werd uitgenodigd voor een date en de rest is geschiedenis! Want nu ruim tien jaar later zijn de twee nog steeds dolgelukkig met elkaar en wonen en werken ze  samen op de akkerbouw in de achterhoek!

Dycke en Jos- Boer zoekt Vrouw
© KRO-NCRV

Van groot naar klein

Ruim negen jaar na de eerste ontmoeting van het stel ging Yvon Jaspers voor een aflevering van Onze Boerderij naar de achterhoek waar de twee samenwonen. We zien hoe de twee samen de akkerbouw runnen. Doordat het grootschalig akkerbouwbedrijf niet goed liep, besloten ze alles compleet om te gooien en al het werk zelf te doen. En daarmee wordt dan ook écht alles bedoeld. Of ze nu de pootaardappelen moeten telen, een machine moeten maken of producten moeten exporteren niets is te veel voor Jos en Dycke.

Het was een grote omslag, maar daar lijken ze geen enkel probleem mee te hebben. Wanneer Yvon vraagt naar hoe die omslag was van een grote boer met veel personeel en veel grond naar een kleinschalig bedrijf met alleen Dycke aan zijn zijde, zegt Jos: “Ik wil ook niet anders. Dit is toch ook het leukste wat we doen. Gewoon lekker op de akker!” De twee redden het prima samen, maar krijgen in de zomer nog wel hulp. De werkzaamheden zijn zwaar, maar zowel Jos als Dycke leggen er werkelijk al hun passie in! 

Boer Jos gaat los

De akkerbouwer en zijn vriendin hebben na al die jaren nog steeds geen afstand genomen van Boer zoekt Vrouw. Voorheen maakten ze samen vlogs, waarin ze commentaar gaven op de afleveringen van het programma.

 

Ook voor dit seizoen kunnen we horen wat Jos en Dycke van de nieuwe boeren en boerinnen en hun potentiële nieuwe liefdes vinden. Elke maandag doen zij een aftertalk in de online rubriek Boer Jos gaat los. Deze serie is onder andere te zien bij het AD. 

De twee weten natuurlijk als geen ander hoe het is om mee te doen aan de populaire datingshow voor boeren en boerinnen. Met de expertise die zij hebben, geven ze hun ongezouten mening over de deelnemers en niemand blijft gespaard!

De liefde van zijn leven

In 2020 werd bekend dat boer Jos niet één, maar twee keer opa in korte tijd was geworden! Zijn dochters Daphne en Jantine maakten kort na elkaar bekend zwanger te zijn. “Onvoorstelbaar”, zo noemde Jos het. In een interview vertelde hij dat zijn dochters veel voor hem betekenen en dat hij zonder hen (zij gaven hem op voor BzV) ook nooit de liefde van zijn leven had gevonden. 

Opa Jos is nog iedere dag gelukkig met Dycke en de liefde tussen de twee is ook goed te zien tijden hun rubriek. Ze vullen elkaar goed aan en hebben het elke keer leuk samen tijdens de aftertalk. Deze liefde lijkt zeker voor altijd!

Boer zoekt Vrouw is elke zondag om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Lees ook