Agnes BzV

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Agnes BzV
Boer zoekt Vrouw

Hoe is het nu met boerin Agnes uit Boer zoekt Vrouw?

|
|

Laatste update:

Het is al even geleden dat we boerin Agnes in actie zagen in Boer zoekt Vrouw, namelijk helemaal terug in 2007. In de tussentijd dreigde haar droom als boerin in duigen te vallen… Hoe is het nu met deze boerin?

Gigantische schulden

De liefde vond ze niet via BzV, maar pas nadat ons favoriete datingprogramma ten einde kwam. Zo ontmoette ze de man van haar dromen: Albert. Samen besloten ze de boerderij van Agnes te runnen. Het stel begon met het bouwen van een grotere en modernere stal voor de koeien, maar de door de overheid aangekondigde koeienstop zorgde ervoor dat ze zich gigantisch in de schulden hadden gestoken.

Einde voor Agnes en boerderij?

De stal is er uiteindelijk wel gekomen, maar door de nieuwe regels was het gebouw niet zo’n grote goudmijn als verwacht. Een groot probleem want de koeienboerin had zichzelf enorm in de schulden gestoken voor het project! In Onze Boerderij vertelde ze zelfs aan Yvon Jaspers dat dit het einde van haar boerderij kon betekenen.

Drie boerenbaby’s

Ondanks de minder leuke tijden voor de boerin en haar boerderij is ze wel helemaal gelukkig in de liefde. Agnes en Albert gaven elkaar het jawoord en kort daarna verwelkomden de kersverse tortelduifjes hun eerste dochtertje genaamd Lieke. Later volgden er nog twee boerenbaby’s voor het stel: Geert en Maaike.   

Agnes BzV en kinderen

Dak verwoest

De boerin heeft dit jaar nog te maken gehad met een verwoest dak door storm Eunice. Er is niemand gewond geraakt, maar de materiële schade was groot. “Ik weet niet wat er zoal kapot is, maar ik ben blij dat we allemaal veilig in huis zitten”, vertelde Agnes aan RTV Drenthe. Deze boerin is zeker niet de enige met tegenslagen, boerin Steffi had laatst ook een behoorlijke tegenvaller

Meer financiële rust

Als ze boerin wilde blijven moest de boel omgegooid worden. “Met als resultaat dat we een jaar verder zijn en ik eigenlijk nog in hetzelfde schuitje zit, maar wel in een andere mindset”, vertelde de eerste boerin van BzV aan Yvon, die opnieuw op de koffie kwam voor Onze Boerderij. Op het erf hebben ze een splinternieuwe educatieruimte gebouwd. Wel weer een investering, maar met de hoop dat het hen in de toekomst meer financiële rust geeft.

Agnes, Yvon en Albert

Positieve toekomst

Tegenwoordig staat het boerenbedrijf er een stuk rooskleuriger voor dan voorheen. Door een nieuwe financierder konden Agnes en Albert het aantal koeien weer uitbreiden en hebben ze naast de boerderij een advocaatproeverij. Nu staat de twee sterker in hun schoenen en kunnen ze weer positief naar de toekomst te kijken. 

‘Niks mooier’

Het was dus een lange tijd onzeker voor de boerin die maar liefst 900 brieven ontving, maar opgeven was voor haar geen optie. “Ik heb tegen iedereen die die vraag stelt gezegd: ‘Ik ben de laatste die de handdoek in de ring gooit’. Er is toch niks mooier dan het boerenleven?” 

Boer zoekt Vrouw is elke zondag om 20:30 uur te zien op NPO 1.

Kan jij net als wij geen genoeg krijgen van Boer zoekt VrouwCheck dan hier 10 feitjes over Boer zoekt Vrouw. En ben je stiekem toch best benieuwd wat er achter de schermen gebeurt? Lees hier een interview met een oud-BzV-detective.

Lees verder