Hoe gaat het nu met Maarten uit Married at First Sight?

Nu Married at First Sight erop zit, is er eindelijk rust in de tent voor alle deelnemers van het programma. Zo geeft die rust voor deelnemer Maarten alle tijd om terug te blikken op zijn deelname aan het programma en zijn scheiding met Richelle. Hoe is het met hem?

Maarten MAFS

Terugkijkend op het huwelijksavontuur kan Maarten niet echt van geluk spreken. Althans, geen geluk in de liefde en dat is nou net waar het programma voor bedoeld is. In een gesprek met het AD blikt hij terug op zijn deelname.

Over en uit

Aan het einde van het seizoen was te zien dat hij hoteldebotel was op zijn vrouw Richelle, alleen was dat niet echt wederzijds. ‘’Ik heb wel verdriet gehad. Ik was helemaal verliefd op haar. En Richelle vond het ook heel leuk, we hadden een goede klik, maar het extra stapje was er niet. En dat is jammer. Richelle is hier in januari geweest en heeft toen laten weten dat de verliefdheid er bij haar niet was”, aldus Maarten. ‘’’Het gaat nu wel weer goed met me, ik heb me erbij neergelegd.”

Terugblik

Het is niet zo dat hij, gezien het voor hem pijnlijke einde, het programma nu ook echt heeft geboycot. Integendeel zelfs. ‘’We hebben het heel leuk gehad samen. Eigenlijk vind ik het wel leuk om terug te zien. Ik heb ook tegen Richelle gezegd dat ik dit programma en deze reis met niemand anders had willen doen.” Maar om er nou een enkel moment uit te kiezen dat het mooiste was, vindt hij lastig. ‘’Ik vind het moeilijk om er eentje uit te pakken. De huwelijksdag was fantastisch. Het moment dat ik me omdraaide en Richelle zag, dacht ik echt: ‘Wauw’. Haar lach, haar uitstraling, het was heel leuk. En het ging zo gemakkelijk. Ook tussen onze vrienden en families was er direct een goede klik. Ook dat was voor mij belangrijk’’, aldus Maarten. Maar niet alleen het huwelijk is iets om op terug te kijken. ‘’Het feest, de reis naar Sint Eustatius, het samenwonen. Alles was fijn. Maar ook het weerzien met de andere stellen tijdens het koppelsweekend was fantastisch.”

Advies

Maarten raadt het desondanks alles tóch aan, trouwen met een vreemde. Niet per se voor die droommatch, maar de vriendschappen die je eraan over kan houden. "Je maakt allemaal hetzelfde mee en er zijn maar weinig mensen met wie je dat kunt delen." Dat hij nu een soort BN'er is die herkend wordt op straat, vindt-ie helemaal niet erg. Een foto moet kunnen. "Als mensen het op een normale manier vragen, vind ik het ook helemaal niet erg."

Me time

Het moge duidelijk zijn dat een deelname aan MAFS best wat van je vraagt met al die hectiek die erbij komt kijken. Tijd dus voor de nodige rust. ‘’Ik vind het wel fijn om nu even wat rust te hebben.’’ Maar zijn dateleven is in ieder geval niet afgesloten. ‘’Het leven gaat wel door, zo is het ook. Zoals we in Twente zeggen: Noa diss’n wier ne friss’n.”

Andere deelnemers

Naast Maarten en Richelle waren er natuurlijk ook andere dames en heren die zich overgaven aan het liefdesexperiment. Benieuwd naar de andere stellen die besloten om getrouwd te blijven aan het einde van het programma? Loes en Wichian besloten volle moed hun huwelijk door te trekken, maar inmiddels hangt de liefdesvlag er heel anders bij. Ook Stephan en Patricia kozen er aan het einde van het seizoen voor hun liefdesbootje niet te verruilen voor de kade, maar ook hun huwelijk is met een bittere nasmaak afgelopen. Dan Laura en Cathelijne. In tegenstelling tot de andere stellen, hangt het er voor deze tortelduifjes wel vrolijker bij.

Niets missen? Check hier onze Married at First Sight-overzichtspagina met het laatste nieuws én meerNeem ook een kijkje op onze MAFS-Facebookgroep om mee te praten over de laatste ontwikkelingen.

Je kijkt het hele seizoen van Married at First Sight terug op Videoland.