HBO maakt serie van Stephen King-klassieker The Shining!

The Shining

Klaar om terug te gaan naar het vervloekte Overlook Hotel? De Stephen King-horrorklassieker The Shining krijgt een serie van HBO! 

Dat meldt The Hollywood Reporter. De serie heet Overlook en draait geheel om het mysterieuze, vervloekte hotel uit Stephen Kings legendarische boek.

J.J. Abrams

Wat misschien niet iedereen zo tof vindt: J.J. Abrams treedt op als uitvoerend producten van deze spin-off-serie. Na het verguisde en hier en daar belachelijke Star Wars: The Rise of Skywalker, dat hij regisseerde, zit zijn reputatie niet bepaald in de lift. Toch houden we vertrouwen! Zo werken twee schrijvers achter de ultieme Stephen King-serie Castle Rock mee aan Overlook!

Waar gaat Overlook over?

Overlook krijgt 10 afleveringen. De show speelt zich dus af in het spookhotel uit Stephen Kings boek en gebruikt daar ook de personages van. Of we Jack, Wendy en Danny Torrance mogen verwachten, weten we niet. Die kwamen natuurlijk wél voor in Stanley Kubricks legendarische verfilming met Jack Nicholson én het recente vervolg Doctor Sleep, met Ewan McGregor als volwassen Danny. We weten op dit moment nog niet of Overlook zich óók gaat afspelen in hetzelfde universum als deze twee verfilmingen óf dat het een losstaande show gaat worden. 

Overlook heeft nog géén releasedatum, maar we houden je op de hoogte! Lees hier meer over twee andere series waar J.J. óók aan gaat werken voor HBO.