HBO Max en Discovery+ worden samengevoegd tot één streamingdienst

Door Sabine Schults
HBO Max
© Brunopress

Goed nieuws voor abonnees (of fans) van Discovery+ of HBO Max: de streamingdiensten worden samengevoegd tot één superstreamingdienst! We moeten wel nog even wachten. In Amerika gebeurt de samenvoeging al in de zomer van volgend jaar, andere landen zijn iets later aan de beurt. Europa staat gepland voor begin 2024.

Meer content op één plek

De samenvoeging van de twee streamingdiensten betekent dat films, series en tv-programma's zoals The Batman, Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore, Game of Thrones, Jaimie: In the Vaes Lane en Eating With My Ex straks via één dienst te kijken zijn. Voordat de samenvoeging is afgerond zal er al gedeelde content verschijnen in beide streamingdiensten. Dat maakt het bedrijf bekend in een bespreking van de kwartaalcijfers.

Gratis versie met reclames

Volgens Warner Bros. Discovery, waar de twee streamingdiensten onder vallen, wordt er ook nagedacht over een gratis versie van de streamingdienst. Daar zouden dan reclames worden getoond, net zoals Netflix van plan is bij een goedkoper abonnement op de dienst. Helaas heeft het reclame-abonnement van Netflix wel wat minder aanbod van films en series.

Samenvoeging moet voor winst zorgen

Zowel HBO Max als Discovery+ waren tot nu toe niet winstgevend. In 2025 denkt Warner Bros. Discovery een winst van 1 miljard dollar (978 miljoen euro) te behalen. Tegen die tijd hoopt het bedrijf ook 130 miljoen abonnees te hebben. Nu zijn er bij elkaar opgeteld 92 miljoen abonnees, maar dat is inclusief klanten van HBO's betaalkanalen. 

Nieuwe koers varen

Dat Warner Bros. Discovery nog niet helemaal zijn draai gevonden heeft, blijkt wel uit het nieuws deze week dat Batgirl plotseling wordt geschrapt. Ook de regisseurs zagen de beslissing niet aankomen. Daarnaast werd vorige maand bekend dat HBO de productie van Originals in Europese Landen staakt en is nog steeds niet alle content van Nederlandse ondertiteling voorzien.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast-apps.