• Superhelden
  • DC

Batgirl-regisseurs 'geschokt' na besluit Warner Bros.

Door Robin Heerkens
Bilall Fallah en Adil El Arbi

Het Belgische Batgirl-regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah voelt zich "verdrietig en geschokt" door het lichtelijk bizarre besluit van Warner Bros. om de film niet in de bioscoop te draaien of uit te brengen op streamingdiensten. De twee kunnen het "nog steeds niet geloven".

Batgirl begraven

De op het DC Comics-personage Barbara Gordon gebaseerde film zou eigenlijk op HBO Max uitkomen. Vanwege onder meer de coronapandemie besloot WB de film toch in de bioscoop uit te brengen. Tot... gisteren. De studio besloot namelijk dat het alleen nog hele grote blockbustersuperheldenfilms naar bioscoop wil brengen en Batgirl - met een budgetje van 90 miljoen dollar - zou daaraan niet voldoen. Waarom de film dan niet alsnog alleen op HBO Max wordt uitgebracht maakt de berichtgeving, die is gebaseerd op ingewijden, niet duidelijk.

Reactie Adil en Bilall

"Het is voor ons als regisseurs cruciaal dat ons werk aan het publiek wordt getoond. Al was de film nog lang niet klaar, we hadden zo graag gewild dat fans over de heel wereld de film hadden kunnen omarmen", zeggen Adil en Bilall op Insta. "Misschien ooit op een dag."

Dankbaar

Het duo bedankt alle makers van de film voor hun inzet. "Het was een droom te mogen werken met fantastische acteurs als Michael Keaton, J.K. Simmons, Brendan Fraser, Jacob Scipio, Corey Johnson, Rebecca Front en vooral de geweldige Leslie Grace, die Batgirl met zo veel passie, toewijding en menselijkheid speelde." De studiobazen van Warner Bros. zouden wel groot fan zijn van de makers en van Leslie. Om die reden zouden ze wel snel weer met deze mensen willen samenwerken aan andere projecten.

Reactie Leslie Grace

Is Leslie Grace, wiens Batgirl-vleugels genadeloos werden doorgeknipt, al een beetje bekomen van dit besluit? Ze post in ieder geval een dankbaar bericht op social media. De actrice laat weten dat zij na het nieuws over het schrappen van de film trots is "op alle liefde en harde werk die onze geweldige cast en onuitputtelijke crew in deze film hebben gestopt in 7 maanden in Schotland", schrijft de In The Heights-ster. Bij haar bericht deelt ze een aantal foto's en video's van achter de schermen. "Ik voel me gezegend om gewerkt te hebben met absolute grootheden. Aan elke fan van Batgirl - dank voor alle liefde en het geloof, en dat ik de cape mocht omdoen."

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Bron: ANP/Veronica Superguide