• Superhelden
  • DC

Huh? Batgirl-film opeens geschrapt, komt zelfs niet op HBO Max

Door Robin Heerkens
Batgirl

Een flinke WTF-move van Warner Bros: de studio knipt even keihard de vleugels van Batgirl door. De superheldenfilm, van het Belgische regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah, zou eerst op HBO Max uitkomen, toen opeens toch in de bios en nu... komt-ie helemaal niet meer uit?!

De DC-filmstrategie voelde altijd al een stukje verwarrender dan die van het MCU-superheldengeweld, bijvoorbeeld, maar dit voelt wel érg onbegrijpelijk. Volgens verschillende Amerikaanse media, waaronder het toonaangevende Deadline, is het toch écht zo: Warner Bros is van plan om Batgirl - met In The Heights-ster Leslie Grace in de hoofdrol - voorlopig of zelfs helemaal niet uit te brengen in de bioscoop of op streamingsdiensten. Extra zuur: de opnames waren voor zover we weten al helemaal afgerond en de film zat diep in de post-productie. 

Waarom?

De op het DC Comics-personage Barbara Gordon gebaseerde film was in eerste instantie bedoeld voor een release op HBO Max. Vanwege onder meer de coronapandemie werd besloten de film toch in de bioscoop uit te brengen. De reden dat-ie nu alsnog in de prullenbak belandt? Warner Bros. besloot naar verluidt dat het voortaan alleen nog héle grote blockbustersuperheldenfilms in de bioscoop wil brengen en Batgirl - met een geschat 'budgetje' van 90 miljoen dollar - zou daar niet aan voldoen. Waarom de film dan niet alsnog alleen op HBO Max wordt uitgebracht? Dat maakt de berichtgeving van de Amerikaanse filmmedia, die is gebaseerd op ingewijden, helaas niet duidelijk.

Fan van Adil en Bilall

De studiobazen van Warner Bros. zouden wel groot fan zijn van Adil en Bilall, die laatst nog indruk maakten met Ms. Marvel (check hier onze recensie). Ook Leslie Grace, die Batgirl vertolkt, viel schijnbaar enorm in de smaak. Om die reden zouden ze wel snel weer opnieuw met deze mensen willen samenwerken aan andere projecten. Deadline schrijft dat Warner Bros. vooralsnog niet wilde reageren op het verhaal.

Batgirl én Batman

Batgirl beloofde best bijzonder te worden. Zo speelt ook de Michael Keaton-versie van Batman een rol en keert J.K. Simmons terug als Jim Gordon. Ook zouden we Brendan Fraser eindelijk weer eens een keer gaan zien. Hij tekende voor de rol van Firefly, een roekeloze pyromaan die Gotham in de hens zet. 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Bron: ANP/Veronica Superguide