Hatseflats! Peter Gillis krijgt opnieuw flinke dwangsom opgelegd

Slecht nieuws voor Peter Gillis. Na een al rampzalig jaar met de break-up tussen hem en Nicolleke en flink wat juridische problemen, komt daar vandaag weer een dwangsom van 200.000 euro bij.

Peter Gillis
© ANP

Peter heeft de flinke boete gekregen van de gemeente Terneuzen omdat hij illegaal arbeidsmigranten heeft gehuisvest op één van zijn vakantieparken. Als ze arbeidsmigranten over drie maanden er nog zijn, krijgt hij daar nog 400.000 euro bovenop. Een flink bedrag, maar dat is tegenwoordig een schijntje voor de Brabander, die eerder al een dwangsom van maar liefst één miljoen euro kreeg opgelegd door de gemeente Peel en Maas in limburg.

Steeds hogere dwangsommen

De reality-ster lijkt niet bang te zijn van een beetje juridisch getouwtrek. In 2018 legde de gemeente namelijk al een dwangsom op van 100.000 euro, maar daartegen ging Peter in beroep. Een uitspraak volgt nog. De gemeente blijft ondertussen controleren en de arbeidsmigranten zijn nog steeds aanwezig, wat steeds hogere dwangsommen betekent. "Helaas blijft de Oostappen Groep de regels overtreden", aldus burgemeester Erik van Merrienboer. "Als vaststaat dat sprake is van overtredingen van het bestemmingsplan, moeten wij handhaven en zorgen dat de overtreding stopt. Daarom gaan we over tot invordering van opgelegde dwangsommen en leggen we steeds hogere dwangsommen op bij nieuwe overtredingen."

Nicolleke

Nicol zal blij zijn dat ze niks meer te maken heeft met Peter. Zij heeft gekozen voor een legale carriere als OnlyFans-ster. Misschien een idee voor Peter? Over hun relatie gesproken: er hangt ook nog steeds een rechtszaak boven het hoofd van Peter naar aanleiding van de vermeende mishandeling van Nicol. Hou je het nog een beetje bij?

Talpa

Talpa vindt het allemaal wel prima. Zij hebben ondanks alle kritiek doodleuk een nieuw seizoen aangekondigd van Massa is Kassa. Zónder Nicol, maar mét Peter en zijn parken. Van dat salaris kan de Talpa-ster dan mooi zijn advocaat betalen.

Bron: ANP/Veronica Superguide