Forse dwangsom voor Peter Gillis: een miljoen euro

Peter Gillis moet flink gaan dokken. De gemeente Peel en Maas in Limburg heeft hem namelijk een dwangsom van één miljoen euro opgelegd. Vanwege illegale huisvesting van arbeidsmigranten moet de realityster nu dit hoge bedrag ophoesten.

Peter Gillis
© Brunopress/Patrick van Emst

Eerder wees deze gemeente een bezwaar van Peter tegen de dwangsom af. Hij kan bij de rechter nog wel in hoger beroep gaan tegen de beslissing van de gemeente.

Andere dwangsom

Bovenop deze dwangsom heeft de gemeente een andere dwangsom van 300.000 euro aan Peter opgelegd, omdat hij nog steeds arbeidsmigranten zou huisvesten op vakantiepark De Berckt. Dat bedrag kan verhoogd worden tot 1,2 miljoen als Peter zijn verplichting niet nakomt, aldus een woordvoerder van de gemeente. Net zoals bij de vorige boete heeft hij ook hier de mogelijkheid om bezwaar te maken. "De eerdere dwangsom had niet het gewenste effect. Daarom is het nieuwe bedrag verhoogd van 250.000 naar 300.000 euro. Dat kan maximaal vier keer gebeuren, na elke controle wanneer blijkt dat hij nog steeds in overtreding is. De hele procedure begint weer van voren af aan’’, aldus de woordvoerder van de gemeente Peel en Maas.

Afwijzing

Peter liet eerder weten de arbeidsmigranten te willen huisvesten op een plek naast de camping, maar de gemeente wees dat verzoek af. Volgens de gemeente bestaat het risico dat een eventuele vergunning gebruikt zal worden om vermoedelijk illegaal verdiend vermogen te benutten en mogelijk strafbare feiten te plegen.

Andere gemeenten

Dit is niet de enige gemeente waar Peter problemen heeft. Eerder legde de gemeente Asten Peter een dwangsom op voor het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten in vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. Eind vorig jaar werd al bekend dat voor vijf van zijn negen parken sluiting dreigt.

Benieuwd naar meer Peter Gillis-nieuws? Lees hier wanneer het nieuwe seizoen van Massa is Kassa op SBS6 gaat beginnen.

Bron: ANP/Veronica Superguide