Peter Gillis legt zich er niet bij neer en stapt naar rechter vanwege dwangsom

Gisterenmiddag is naar buiten gekomen dat Peter Gillis een dwangsom van één miljoen euro moet betalen aan de gemeente Peel en Maas. Nu is het zeker dat hij het er niet bij laat zitten. De Brabander stapt namelijk naar de rechter omdat hij het niet eens is met het geld dat hij moet aftikken.

Familie Gillis: Massa is Kassa
© Talpa Beeldbank/Wesley de Groot

De Limburgse gemeente heeft Peter deze dwangsom opgelegd wegens illegale huisvesting van arbeidsmigranten.

In hoger beroep

Eerder tekende de realityster bezwaar aan tegen de dwangsom, maar dat wees de gemeente af. De volgende stap was in hoger beroep gaan, waar Peter nu dan ook gebruik van maakt. Via een woordvoerder laat de vakantieparkenbaron aan Shownieuws nu weten hoe dat precies zit. "Wij kunnen ons niet vinden in de beslissing op bezwaar en zullen dus de kwestie aan de rechter voorleggen", aldus zijn woordvoerder.

Andere problemen

Ook in andere gemeenten heeft de Massa is Kassa-bekendheid zaken lopen. Vanwege de illegale huisvesting van arbeidsmigranten op zijn vakantiepark in Ommel, werd hem eerder al een dwangsom opgelegd. Daarnaast is er door een toetsing van het openbaar bestuur die niet positief was voor de SBS6-ster, een vergunningaanvraag van Peter in Valkenburg geweigerd.