Gordon boos over kritiek op Down the Road: 'Arjen Lubach is een ongelooflijke flapdrol'

Gordon had ons nog wel zo beloofd dat hij weg zou blijven van social media, maar toch moest hij even z'n beklag doen. En dit keer over professioneel zeikerds Arjen Lubach, Angela de Jong, Özcan Akyol en Johan Derksen, die weinig op hebben met zijn programma Down the Road. "Lik lekker m'n reet!"

Gordon in Down the Road

Gordon ligt eigenlijk altijd wel onder vuur. Dat is hij inmiddels gewend zou je zeggen. Maar als mensen kritiek hebben op zijn SBS-programma Down the Road, raakt hem dat persoonlijk. En dat schreef hij dan ook even villein van zich af in een post op Instagram, waarin hij niet te beroerd is om even een fijne jij-bak in te zetten. Met name 'groentje' Arjen Lubach vindt hij een "ongelooflijke flapdrol".

Down the Road

Vanavond is de laatste aflevering van het tweede seizoen van Down the Road, het programma waarin Gordon op roadtrip gaat met jongeren met het syndroom van down. Het programma is in België al jaren een succes en sinds vorig jaar dus ook bij SBS. De kijkers van het programma zijn overwegend enthousiast, ook over Gordon als presentator. Maar bepaalde collega's zijn minder enthousiast. Zoals bijvoorbeeld nationale klaagpaal Johan Derksen, die vindt dat het programma de deelnemers exploiteert.

Kortzichtige Arjen Lubach

Ook Arjen Lubach heeft de messen geslepen als het gaat om dit programma en dat vindt Gordon onbegrijpelijk. Hij zegt in z'n Instagram-post: "Want Down televisie mag niet meer want het geeft een vertekend beeld van hoe Down daadwerkelijk is. Daar hebben ze wel dan ruim 20 jaar over na moeten denken want Paul de Leeuw en Johnny de Mol deden het al heel lang en wonnen er zelfs prijzen mee!" Dat neemt hij Arjen Lubach dan ook persoonlijk kwalijk. "Geweldig bedankt Arjan Lubach! Ongelofelijke flapdrol! Wat een kortzichtige visie op dit programma maar ook op mij als persoon. Mag ik je er aan herinneren dat ik al 35 jaar in dit vak zit en jij nog in je luiers zat toen ik mn eerste twee miljoen kijkers scoorde?"

De Instagram-post van Gordon:

Eus de Kneus

In zijn reactie zegt hij dat hij blij is dat hij inmiddels in het buitenland woont en hij moedigt Angela de Jong dan ook aan om lekker door te gaan met zure columns te schrijven. Daarmee de suggestie wekkende dat hij ze niet leest, maar ergens twijfelen we daar aan. Maar in één adem noemt hij ook Özcan 'Eus' Akyol, die ook voor het AD columns schrijft en die hij heel volwassen "Kneus, oh sorry Eus" noemt. Hij vindt dat de twee columnisten Nederland vergiftigen met hun politiek correcte houding. Maar hij "zal altijd weigeren zich daaraan te conformeren".

Lik m'n reet

SBS-collega Johan Derksen vindt hij echt heel sneu. "En Johan zoals je hebt gezien heb ik niet aan de kinderen gezeten zoals je je een tijd terug je afvroeg en of ik wel geschikt was voor dit programma. Wat voor sneu iemand moet je zijn om zoiets te roepen." Gordon roept z'n volgers op vooral lekker te kijken naar de seizoensfinale en sluit z'n bericht op zijn kenmerkende manier af. "Ik zou graag af willen sluiten op een hele heerlijke eerlijke Hollandse manier namelijk 'lik lekker m'n reet!'"

De laatste aflevering van Down the Road zie je vanavond om 20.30 uur op SBS6.