• SBS
  • VI
  • TV
  • Talkshow

Vandaag Inside-Johan Derksen klaar met Down the Road: ‘Exploitatie’

Vandaag Inside is terug! En dat zullen we weten ook… Johan Derksen heeft namelijk meteen weer een appeltje te schillen met Gordon en zijn tv-programma Down the Road.

vandaag inside johan derksen gordon down the road

Het tweede seizoen van Down the Road is in volle gang. In het programma neemt Gordon een groep jongeren met downsyndroom mee op roadtrip. Johan Derksen liet vanavond in Vandaag Inside luid en duidelijk weten dat hij het programma vreselijk vindt. Saillant detail: Down the Road is voorafgaand aan Vandaag Inside te zien op SBS6.

'Daar houd ik niet van'

Nadat Wilfred Genee een fragmentje uit Down the Road laat zien, barst Johan los: “We zaten net in de kleedkamer te kijken en toen was [Down the Road] erop. Ik vind echt dat op een schandelijke wijze kinderen met het syndroom van down geëxploiteerd worden voor commerciële doeleinden. En die paar kinderen daar, die zullen best plezier hebben, en dat gun ik ze van harte, maar als je dan zo begaan bent met die kinderen, ga dan met die kinderen naar een speeltuin, zonder de tv erbij. Maar ik vind: dit wordt geëxploiteerd en daar houd ik niet van.

We zijn benieuwd of Gordon weer met een weerwoord komt! We zien hem in ieder geval niet snel aanschuiven bij Vandaag InsideMaar goed, dat geldt voor nog veel meer BN’ers.

Vandaag Inside zie je elke werkdag om 21.40 uur op SBS6.