Fajah Lourens werd niet rijk van haar rol in Goede Tijden, Slechte Tijden.

Veronica Superguide logo
Fajah Lourens werd niet rijk van haar rol in Goede Tijden, Slechte Tijden.

Goede Tijden? Dit verdiende Fajah Lourens bij GTST

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Acteren in Goede Tijden Slechte Tijden een vetpot? Nou, volgens Fajah Lourens valt dat allemaal wel mee! ‘Yasmin Fuentes’ moest flink bijbeunen om alle rekeningen te kunnen betalen.

Lourens vertelt dit in weekblad Privé. Volgens de producenten geeft GTST de spelers bekendheid, die ze zélf kunnen verzilveren in het schnabbelcircuit. Toespraakje hier; winkeltje openen daar, en de euro’s stromen binnen! Zo kunnen deelnemers aan Temptation Island bijvoorbeeld honderden euro’s per avond verdienen door in discotheken op te draven (en elkaar in het gezicht te stompen).

Lourens verscheen eind 2002 in Meerdijk, als de sexy Yasmin Fuentes, en speelde het personage tot eind 2005. Yasmin kwam om het leven toen ze in een auto-ongeval verzeild raakte met Stefano Sanders, toen hij Nick probeerde plat te rijden. Haar intro was lekker amateuristisch, waar je als seriemaker inderdaad ook niet erg veel aan uit zou willen geven, maar het werd al snel beter! Echt!

Goede Tijden Slechte Tijden

Lourens begon naar eigen zeggen met ‘1350 euro per maand’, en verdiende tegen het einde van haar soapcarrière zo’n 2.000 euro. De actrice beunde daarom flink bij, door bijvoorbeeld optredens te geven op kermissen. Volgens Lourens waren de makers daar niet blij mee, omdat ze als ‘televisiester’ niet op één of andere kermis moest staan, waarop Lourens zei: ‘Dan moeten jullie me ook maar als een ster betalen!’

In Privé vertelt Lourens verder dat ze niet in vaste dienst was, waardoor ze de kinderopvang destijds ook uit eigen zak moest betalen. Volgens de actrice kon ze van haar GTST-salaris eigenlijk niet rondkomen. Ze is trouwens wél blij dat ze het gedaan heeft, want het werk was erg leuk, en bracht haar inderdaad de bekendheid die ze voor haar latere activiteiten goed kon gebruiken.

De uitspraken gaan over een behoorlijk lange tijd geleden, en Lourens is tegenwoordig drukker als fitgirl-icoon en DJ dan actrice, maar het is geen geheim dat GTST-sterren niet rijk worden van hun werk bij de serie. Volgens RTL is de situatie inmiddels wel verbeterd ten opzichte van vroeger.

Wat niet verbeterd is zijn de kijkcijfers van Goede Tijden Slechte Tijden! Het afgelopen seizoen daalde het aantal fans drastisch, onder meer door vage verhaallijnen over vloggen, en een focus op de jongere personages. Vanaf volgend seizoen keert GTST weer terug naar zijn roots. Helaas wordt het nog geen ‘Ludo 24/7’, maar een mens mag hopen.

Lees verder